nevena1704131За имиджа на един политик се съди не по дипломите и стола, на който седи, а от неговата грижа към хората в риск, счита представителят на Луковит

От ПП ГЕРБ ще спомогнем да се реализира интеграцията на всички хора с различия. Това каза за Радио „Фокус”-Велико Търново Невена Антонова, кандидат за народен представител от листата на ПП ГЕРБ – Ловеч.

„Докато Европа беше в криза, социалните придобивки в България не се намалиха и базата за увеличаване на помощи се повиши”, каза Невена Антонова. По думите й жените с увреждания трябва да бъдат включени в политиката, за да не позволят българите да целуват ръка, която им подава милостиня.

„Аз самата съм с увреждане. ГЕРБ бяха единствените, които поканиха човек с увреждане за свой кандидат, каза Невена Антонова. Тя подчерта, че ще се бори за промяна на статуквото. „За имиджа на един политик се съди не по дипломите и стола, на който седи, а от неговата грижа към хората в риск”, каза още Антонова. „Както досега, в тези три години и половина, ГЕРБ са се стремили да превърнат различието в ценност, така ще бъде и сега. Различието е източник единствено на уважение и респект”, допълни Невена Антонова.

Пред „Фокус” Антонова акцентира на това, че 11,5 милиарда повече от предишното правителство са вложени в социалната политика от ГЕРБ. В условия на криза това е наистина много и политиката на грижа ще продължи, убедена е тя.

nevena1704132Невена Антонова, която е на 4 място в листата на ГЕРБ в област Ловеч и представител на община Луковит каза още, че за първи път държавата дава възможност на общините да правят социална политика. Над 120 000 лица работят и в общините, и в частния бизнес по мерки и схеми на социалното министерство, назначени са и 18 500 лични асистенти, които се грижат за 35 000 нуждаещи се. Това са данни в национален мащаб, аз наблюдавам процесите като Председател на УС на Съюза на инвалидите в България за община Луковит. По темата тук мога да говоря много, защото аз и моето семейство сме посветили живота си на работата за хората, които имат нужда от подкрепа, на децата с увреждания. Трябва да е ясно, че ГЕРБ всъщност започна процеса на деинстуционализация. В страната вече има 1800 приемни семейства, над 50 общини имат изградени общностни центрове за деца, разкрити са допълнителни 1800 места в детските градини. През декември 2009 г. на територията на цялата страна стартира дейността на 140 обществени трапезарии, финансирани със средства от фонд “Социално подпомагане”.

Само в община Луковит трайно безработните, които работят през този мандат по различни програми за заетост са над 350 човека, при положение че в предишни години бяха 80-90, това не е ли успех в условия на криза, попита риторично Антонова.

Невена Антонова от дълги години до ден днешен работи доброволно и помага на хората с увреждания, на хората с нейната съдба.

Те са на всякъде около нас, просто ние ги гледаме с „широко затворени очи“, но моята цел е не да даваме съчувствието си, а да покажем, че те също са и могат да бъдат обществено полезни и отговорни, сподели тя при представяне на кандидатурата й. Тогава призна, че най-голямото й щастие е дъщеря й. Тя за мен е най-добрата ми приятелка и дясната ръка в живота. С нея сме прекрасен екип, в който ако едната  каже „няма да можем“ – другата казва „вече е направено“, разказа Невена пред медиите при старта на кампанията.

Гордея се, че на местно ниво успях да накарам другите да бъдат по-толерантни и откликващи. Ако спечеля доверието на съгражданите си от Луковит, на всички в област Ловеч, „ще работя за хората в неравностойно положение – не само за тези с увреждания, а и за тези, които се нуждаят от подкрепа, човешко внимание, подадена ръка”. Много неща трябва да се направят, но най-важното е волята, а ние имаме това – имаме воля…

Публикация по договор – ПП ГЕРБ

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

1 коментар

Comments are closed.