gostinq2503132На 25 октомври с. Гостиня ще отбележи своя традиционен празник. Денят на селото се провежда всяка година в края на октомври, на Петковден по старому. След дълго прекъсване този празник е възстановен през 2002 г. и от тогава до днес се чества всяка година.

И сега в събота гостинчани ще се съберат с близки и роднини на площада в центъра на селото, където ще се свари, освети и раздаде за здраве традиционната телешка курбан чорба, приготвена с продукти, събрани от хората. Празникът се осъществява и с подкрепата на спонсори.

По повод Деня на селото кметският наместник на Гостиня Валентина Цвяткова пожелава на всички гостинчани много здраве и радост, любов и топлина. На по-възрастните дълголетие и спокойни старини, а на младите успехи в личен и професионален план с повелята „въпреки трудностите да продължават тази традиция, защото точно празниците са тези, които ни събират и обединяват, те са връзката ни с миналото и определят нашата идентичност като българи“.

Празникът започва в 12.30 ч., организатори са кметският наместник и ръководството на Народно читалище „Просвета – 1927 г.“.

1 коментар

Comments are closed.