predstavianeproket260613FЦеремонията по  „Първа копка“ по проект „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч” ще бъде на 20.08.2014 г. /сряда/ от 17.30 часа в квартал „Червен бряг” пред кафе-аперитив „Черната сърна”, съобщават от Община Ловеч.

Проектът на Община Ловеч „Зелена, достъпна и привлекателна градска среда в Ловеч” е на обща стойност 7 922 241,18 лева, от които за основните обекти са предвидени 4 999 889,60 лева, за допълнителните – 2 922 351,58 лева. Съфинансирането от страна на Община Ловеч за основните и допълнителни обекти е  437 152,07 лева.

Проектът е с продължителност 24 месеца.

Ръководител на проекта е инж. Величка Върбанова.

Проектът е разделен условно на две части: основни и допълнителни обекти, чието финансиране ще мине през два етапа. На първия ще се финансират само основните обекти. При установяване на финансов резерв в  рамките на оперативната програма, ще бъдат финансирани и допълнителните обекти, успешно преминали оценката.

Общата цел на проектното предложение е да се подобри физическата и жизнената среда в гр. Ловеч като предпоставка за осигуряване на устойчива и екологична градска среда с по-високо качество на живот и нови възможности за икономическо и социално развитие.

Превръщане на един от най-големите жилищни квартали на град Ловеч – ж. к. „Червен бряг“, в атрактивно място за живот за всички представители на местната общност.

Създаване на условия за интегриране на групите в неравностойно положение посредством осигуряване на благоприятна архитектурна среда.

Повишаване на безопасността и сигурността на градската среда в Ловеч.

Осигуряване на лесен и безопасен достъп до основния градски парк „Стратеш” и Средновековната крепост „Хисаря” – притегателно място за почивка и развлечения на жителите на града.

 

 

5 коментара

  1. поне и даскалото да измажат не само дупките да замазват!!! А че кваратала е изоставен всеки го вижда, то пък и кое ли се подържа в този областен град ????

  2. поне и даскалото да измажат не само дупките да замазват!!! А че кваратала е изоставен всеки го вижда, то пък и кое ли се подържа в този областен град ????

  3. Иване, че къде пише, че ще се покрива Гозна бара? Това беше в първоначалния вариант. Там пишеше и за алея за разходки, пейки и т.н върху самата Бара. Предното финансиране за покриване на Барата спря до детската градина и тихомълком никой не спомена защо не бе довършено.Сега това е в обозримото бъдеще, белким стигнат парите! Целият квартал е ошарен в цветни линийки уж показващи къде какво има.Малко като “Ориентиране” от едно време. Та асфалт и трева са ошарени с разни тайнствени тантрически знаци. Има и въпросителни, има и емотикони.Абе всичко си имаме- Веселба и забавления! Минчо, кмете Наш! Снимките от ремонта лично ще ти ги осигуря, ако счета, че са в ущърб на квартала! А тези твоите поддръжнички местните активистки-пенсионерки воглаве с шефката на измисления от теб на квартален Съвет г-джа Драганова няма да се обадят през цели ремонт каквото и да се случи.. Важното за тях е , че ще им резнеш лентата. На ремонта Де..

  4. Живял съм в този квартал 18 години и не си спомням цялостно преасфалтиране на улиците /само частично кърпене/, а този канал, развъдник на болести, комари, змии и смрад, наречен Гозна бара, се ”мъчат” да го покрият откакто се помня 🙂 дано не бъдат откраднати отпуснатите пари

  5. И да светна малко хората живеещи в квартала които не са в час!Това са пари от еврофондове а не от Минчо дъ пуси(МНОГО МАЛКА ЧАСТ СА ОТ ОБЩИНАТА),така че когато приключи проекта на 20.05.2015( преди изборите) си спомнете,че това не е негова заслуга и не гласувайте за него,ТОЙ И ДРУГАТА СВИНЯ(ОБЛАСТНИЯТ) ДОСТАТЪЧНО СА СИ ОТКРАДНАЛИ ОТ ТЕЗИ ПАРИ!!!!

Comments are closed.