На  14 август (вторник) 17.00 ч. в отдел ”Заемна” ще бъде представена книгата  „Лекарство срещу рак”  на габровската поетеса Елена Христова. В нея са включени всички писма, които авторката и нейната близка приятелка Яна Максимова, починала от рак,  си пишат в продължение на една година. 8-годишното им приятелство ги прави изключително близки, двете се чувстват като сестри. А самата Яна пророчески подсказва, че разменените им писма след време ще се превърнат в книга.
В края на срещата всеки ще има възможност да си закупи от книгата. Средствата от продажбите  ще бъдат дарени за лечение на Надежда Огойска, дъщеря на поетесата  Маргарита Петкова.

За авторката: Елена Христова е родена в Габрово през 1975 година. Завършва Българска филология във ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и започва работа като журналист. От 2000 до 2003 година, работи като тв-журналист в „КИВИ-ТВ“ Севлиево. От 2006 година е главен експерт „Култура“ в Община Габрово.

Пет са поетичните й книги, издадени до момента. Последната, която излезе от печат през октомври 2016 година се казва „Мида в чекмедже“.
Преди нея са издадени “Болката е началото” 1998
„Червено на вкус“, 2004
„Проглеждане“, 2008
„Очи на цвят солени“, 2012
Има и една книга с писма, писани по истински случай
“Лекарство срещу рак”
Книгата излезе от печат през май 2018-та.