topka3105151Галина Любомирова

На 1 юни 2015 г. /понеделник/ на стадиона на спортния комплекс в Тетевен официални беше открита детско-юношеската школа по футбол на най-стария клуб в общината „Бенковски”-Тетевен. В спорта трябва да си дисциплиниран, за да бъдеш не само добър спортист, но и добър гражданин на България, каза председателят на ПП комисия по спорт и туризъм към общинския съвет и член на управителния съвет на ФК „Бенковски” Николай Павлов. Преди 90 години, продължи Павлов, футболни ентусиасти създадоха три отбора, от които по-късно е формиран местният „Бенковски”.

На международния ден на детето по идея на ентусиазирани родители възстановяваме детско-юношеската школа. Подаваме ръка на всички, които желаят да се включат. Първите, които се отзоваха са децата от Градежница. Очакваме от тук да излезат бъдещи Стойчков, Панов, Фифи Перото, каза още Н. Павлов.

Гости на спортния празник бяха ръководителят на детско-юношеско направление в БФС Пламен Михов, техническият директор на БФС Павел Панов, националните футболните легенди Стоян Павлов-Фифи Перото и Даниел Боримиров, а от местните Венцислав Българов. Пл. Михов и Д. Боримиров приветстваха децата като им пожелаха да прославят България на международните полета.

Домакини и гости поздравиха малките футболисти с международния ден на детето.

След официалното откриване над 60 деца от 2 до 4 клас, облечени в новите зелени екипи с логото на ФК „Бенковски” , проведоха демонстрационен турнир под ръководството на треньорите Николай Любенов, Стефан Маринов, Гигов. На трибуните ги подкрепяха родители, спортни деятели, граждани.

Спомоществувател на Детско-юношеската школа е „Еко-Балкан”-Тетевен с упавител Огнян Петров.