kazarma1706142На може би последното си заседание, кабинетът на Орешарски със свое решение предостави безвъзмездно за управление на община Ловеч имот – публична държавна собственост.Имотът, който се намира в с. Къкрина, и е с площ 2 573 кв.м, представлява паметник на културата с категория „Национално значение” – Музей „Къкринско ханче”. Прехвърлянето на имота на община Ловеч ще създаде възможност за разработване на цялостна програма за реновиране и възстановяване на „Къкринското ханче”.

С друго свое решение правителството прехвърли безвъзмездно правото на собственост върху три имота – частна държавна собственост на община Ловеч. Първият имот е с площ от 22 727 кв.м., заедно с построените в него 25 сгради и 12 съоръжения. Вторият е с площ от 24 786 кв.м., заедно с построените в него 15 сгради и 12 съоръжения. Третият имот, предмет на решението, заема площ от 15 459 кв.м., като в него са построени 6 сгради и 11 съоръжения. С придобиването на имотите община Ловеч ще има възможността да реализира инвестиционни проекти за задоволяване на културно- информационни, образователни, социални и рекреационни нужди на жителите и гостите на гр. Ловеч.

6 коментара

  1. Общинският съвет да гласува мораториум върху продажбата на имотите. Нека догодина новите кандидати за кмет да предложат стратегия за развитие. Иначе тези 5 млн. лв във вид на имоти ще бъдат подарени на верни другари… както стана с кината, както и с много други общински имоти…

  2. Хубаво са ги предоставили безвъзмездно, но дали изобщо ще направят нещо? Хубавия ни кмет не се грижи за това , което има града пък какво остава за нови придобивки ….

  3. Това изглежда добро решение за Ловеч, може би с това ще се запомни и губернаторсвото на другаря Недялков?

  4. явно ще има далавера

  5. Най-голямата глупост която сътвориха!Как може да му прехвърлят казармата на това копеленце?Сега големи далавери ще падат!

Comments are closed.