На 21.06.2017г. бе направена първа копка по проект: „Реконструкция водопровод и сградни водопроводни отклонения по улица „Иван Вазов“, гр.Тетевен от ОК 277 до ОК 434“, чиято цел е да подобри качеството на водоснабдяване за битови нужди с питейна вода. Кметът на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева, експерти от Общинска администрация, представители на ВиК и строителния надзор направиха символична „първа копка” на първия участък от проекта.

Предвидено е реконструкцията на водопровода да обхване площта от пресичането на ул. „Симеон Куманов“ с ул. „Иван Вазов“ (бивша сграда на ТКЗС) и да завърши на ул. „Иван Вазов“ № 169 (при пресечката на ул. „Иван Вазов“ с ул. „Христо Ботев“). Изпълнението на строително-монтажните работи ще бъде разделено на участъци, като първият от тях, предмет на ремонта, започна от  ул. „Иван Вазов“ № 169.

Община Тетевен предвижда и реконструкция на ул. „Иван Вазов“ включваща – подмяна на асфалтовата настилка и тротоарите, като за целта в края на 2016г. Общината кандидатства по Програма за развитие на селските райони 2014-2020г., Мярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ за извършване на рехабилитация на общинска улична мрежа. Тук влизат още и: гр. Тетевен – ул. „Здравец“, кв. Полатен – ул. „Вит“, с. Рибарица – ул. „Даковото“, с. Галата – ул. „Васил Левски“. Към настоящия момент проектното предложение е в процес на оценка от комисия към Държавен фонд „Земеделие“ и ако бъде одобрено, ще стартират и строително-ремонтните дейности.