rblovech2601152Павлин Иванов

Вчера в Ловеч, съпредседателят на Парламентарната група на Реформаторския блок Найден Зеленогорски даде пресконференция, преди срещата си с лидерите на партиите от коалицията в Ловеч.

Видима е голямата диспропорция между развитието, благополучието и качеството на живот на хората между южна и северна България, заяви Зеленогорски. Според него, довършването на магистрала „Хемус“ до Ловеч, пътя Е-79, тунел под Шипка, са част от инфраструктурните проекти, които ще помогнат за развитието на северна България, но най-вече на северозапада. „Надявам се в края на мандата си да се прибера в Плевен по автомагистрала „Хемус“, каза Зеленогорски, визирайки твърдият ангажимент на управляващите относно транспортната артерия.

Съпредседателят на РБ е категоричен, че са нужни решителни мерки за подобряването на инфраструктурата, ако искаме да привлечем нови инвеститори, които да открият работни места и да се справим с демографските характеристики на региона

Найден Зеленогорски изтъчкна, че трябва да има по-добър достъп до култура и образование в Северозападния регион, както и да се мисли за сериозни културни и туристически проекти, за субсидиране на биоземеделието, овощарството, животновъдство и зеленчукопроизводство.

rblovech2601154Бившият плевенски кмет заяви и нуждата от повече европроекти и специални преференции за предприемачите, решили да инвестират в региона. Според Зеленогорски, фондовете на ЕС за развитието на регионите и държавата трябва да се използват максимално ефективно и добави, че заедно с инфраструктурата, приоритети за управляващите са реформите са съдебната реформа, администрацията, сигурността, образованието и здравеопазването.

На пресконференцията присъстваха и зам. областният управител Драгомир Кавалски, областният лидер на „България на гражданите“, художника Валентин Узунов, местните лидери на партийните от коалицията на РБ.

1 коментар

Comments are closed.