police2204131От ОДМВР Ловеч съобщават, че на 06.08.13г. около 19.35ч. в частен дом на ул. «Цачо Шишков» в гр.Ловеч  е възникнал пожар в остъклена тераса.  Огънят е тръгнал в следствие на запалване тиган с мазнина поставен на газов котлон. Починал най-вероятно от задушаване е Х.М.-89 годишен, собственик на жилището. При пожара са опушени 5м2 стени.

Точните причината за смъртта и запалването  се разследва от РУП-Ловеч, образувано е досъдебно производство.

2 коментара

  1. Ето и поредното доказателство,при което тези газови котлони могат да убият човек.Толкова е тъжно,горкият дядо сигурно е искал да си направи да хапне нещо и какво става.Трябва да се внимава дали са изрядни, дали са изгасени след като свършим готвенето.,Но дори и да излезе мазнина по време на приготвянето то тя може да се апали и от там ето крайният резултата.Благодаря ви за блога и информацията,която ни давате тук. Но в крайна сметка не всеки може да си позволи да плаща тока, а знаем песниите на пенсионерите ни.

  2. Само като прочетох….” Огънят е тръгнал в следствие на запалване тиган с мазнина поставен на газов котлон. Починал най-вероятно от задушаване е Х.М.-89 годишен, собственик на жилището. При пожара са опушени 5м2 стени…..” направо тръпки ме побиха и настръхнах.Толкова са опасни тези газови котлони бих предпочела да ям все купена храна и полуфабрикати отколкото да готвя на подобно нещо,особено с малки деца.Не се знае как може да гръмне и някой пък да забрави и да запали цигара ужас……горският човек….

Comments are closed.