След одобрено от съда споразумение, постигнато с Районна прокуратура-Ловеч 23-годишен мъж се призна за виновен и е осъден за държане на цигари без бандерол.

Ибрахим Я. се призна за виновен за това, че на 07.04.2017 г. в къща, в с.Горско Сливово, Ловешка област, негова собственост, в помещение, намиращо се на втория етаж, държал акцизни стоки – 290 бр. кутии цигари марка „RODEO“, всяка от които с по 20 къса цигари, на обща стойност 2175 лв., всичките без български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по Закона за акцизите и данъчните складове и от Закона за тютюна и тютюневите изделия.- престъпление по чл. 234 ал.1 от НК.

За това деяние му е наложено наказание три месеца лишаване от свобода, изпълнението на което на основание чл. 66 от НК е отложено за изпитателен срок от три години.

Предметът на престъплението – 290 кутии цигари „RODEO“ се отнема в полза на държавата.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

2 коментара

  1. Абе дръжте тия с милионите в парламента,кво се расправяте с обикновенните хора които са решили да изкарат някой лев,че да нахранят децата си .СМЕШНИЦИ…

    1. Абе то първо да хванем тия, дето са ни под носа и си разпределят едни “заслуги” и си намърдват хора, където им е удобно и ни мажат очите с “добри намерения”. Сещам се за няколко такива.

Comments are closed.