mladkmet3005134Младият кмет за един ден обяви вчера, че Ловеч е добро място за живеене. Той посочи, че младите хора в Ловеч нямат възражения към работата на администрацията, която функционира добре. Според него панацеята е да се реализират европейски проекти, важни за развитието на общината, и да се създава благоприятна среда за развитие на икономиката. Той посочи още, че попадайки в приемния ден на кмета, се е убедил лично колко важно е хората да продължат да идват на срещи с Минчо Казанджиев, който, чувайки тяхното мнението, им помага.

Младият кмет на Ловеч днес е Марин Маринов. Той седна в стола на кмета Казанджиев и управлява общината за един ден. Марин е десетокласник, председател е на Ученическия парламент в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“. Според него най-важното за един кмет е да може да говори с хората и да е добър организатор.

Инициативата „Млад кмет за един ден“ се реализира от Общинския ученически съвет по проекта „Младежки информационно-консултантски център“ на сдружение „Екомисия 21 век” – Ловеч. Провежда се по повод Европейската седмица за младежка активност.

В кампанията участваха ученици от основните и средните училища от община Ловеч. В конкурс на 20 май бяха излъчени младежите, които управляват днес общината за един ден.

mladkmet3005133В ролята на зам.–кмета Пламен Петков влезе осмокласничката Светла Данова от Природоматематическата гимназия, председател на Общинския ученически съвет. Хареса ми работата на зам.-кмета, макар че понякога тук е доста трудно и нервно, но той помага на хората, коментира Светла.

Отстрани изглежда много трудно и днес се убедих, че наистина е така, сподели впечатленията си Цветелина Георгиева, осмокласничка от Професионалната гимназия по икономика, търговия и услуги Цветелина Георгиева, председател на Ученическия съвет в училището, на която мястото на секретар на община Ловеч отстъпи Соня Христова.

Приемници имат и зам.-кметовете Младен Младенов и Ертан Хасан.  

Тези млади хора са наши добри помощници днес, коментира зам.-кметът Пламен Петков. Той съобщи, че община Ловеч ще разчита на тях за разработване на Програмата за развитие на младежките дейности.

Това са бъдещите управленци на Ловеч, те показаха завидни познания за ролята на кмета в местното самоуправление, подчерта Казанджиев.

1 коментар

  1. “Кмет замени колите с АВО
    29.05.2013
    Кметът на Ловеч Минчо Казанджиев спира да ползва двете си служебни коли “Шкода” и “Ауди” и ще пътува единствено със собствения мотоциклет “ABO Спорт”. ..”

    http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=2016206

    Браво на Кмета!

Comments are closed.