lovechobshtina103121Михаил Радев и Михаил Бъжев ще бъдат отличени с почетния медал на Ловеч. Удостояването на двамата музиканти е за особения им принос в развитието на културата и издигане  престижа на община Ловеч. Радев го получава по повод 50 години музикална дейност, а Бъжев във връзка със своята 75-годишнина.

Мишо Радев е известен ловешки музикален деец и педагог с разностранна творческа дейност – води оркестри и по-малки състави, композира песни, прави аранжименти, акомпанира, свири професионално на акордеон, в същото време е и певец. Мишо Бъжев е акордеонист, автор на десетки хора, води оркестри и самодейни състави. Тази година той отбелязва и 65 лета творческа дейност.

Двамата ще отбележат годишнините си с тържества. Честването за Мишо Радев се организира от Клуба за културни интереси в Дойренци, където живее музикалният деец, който е и бивш кмет на селото, утре в местното читалище.

Юбилейният концерт на Мишо Бъжев е на 30 септември в Ловчанското читалище. Участие ще вземат трите фолклорни формации, които той ръководи – от севлиевското село Кръвеник и от родния град Априлци. Ще се включат още бардът Милен Тотев, примата на старата градска песен Мария Петрова и Нааби Али. Презентация за живота и творческото дело на Бъжев ще представи Пенка Чернева, началник на Държавен архив – Ловеч.

 

1 коментар

  1. Ей то на. Който не пише песни против управници до къде стига. То аз ги пиша понеже ми е забранено и по други прични да се изявявам ама то нали в клюкаренето това не се пуска.

Comments are closed.