Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на 9 април прерязаха лентата пред обновения кабинет по химия в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч. Това беше един от пунктовете на визитата на министър Вълчев, който този ден посети Троян и Ловеч.
Обновеният кабинет в Езиковата гимназия носи името на преподавателя по химия от близкото минало Марин Чавдаров, негови снимки стоят по стените. За обновяването е спомогнал неговият внук Васил Присадашки, възпитаник на гимназията от Випуск 93. Той и преди е помагал на гимназията чрез стипендия по химия за изявени ученици.
Гостите, сред които бяха депутатите Иван Миховски и Станислава Стоянова, Еленко Начев, началник на Регионалното управление по образованието –Ловеч, и други официални лица, наблюдаваха как учениците правят химически проби за утайки. В края на упражненията министърът написа в специална тетрадка своите пожелания към децата за успехи в образованието и живота.
По-рано през деня министър Красимир Вълчев обсъди с ръководството на РУО – Ловеч, различните практики от съвместната дейност на институциите. При срещите си с педагози бяха разгледани дейностите по механизма за обхващане на деца в образователната система и работата по превенция за отпадането, теми, които вълнуваха участниците.