riklovech1807141Редовно заседание на РИК-Ловеч, се проведе днес, 18 август, в зала 101 на Областна администрация – Ловеч. На срещата, водена от областния управител на Ловеч Милко Недялков, присъства и техническия екип на Областна администрация, ангажиран с провеждането на предстоящия вот за парламент на 5 октомври.

Губернаторът изрази задоволството от състава на комисията с думите „Сработеният екип на РИК-Ловеч, е предпоставка за успешна работа.“ Председателят на Регионалната избирателна комисия Валентина Недялкова за пореден път благодари на екипа на Областна администрация за безупречното провеждане на изборите за евро парламент през май и заяви, че работата по предстоящия вот ще протече отново прецизно, прозрачно и бързо.

riklovech1807143Представителите на техническия екип на областната управа предложиха няколко варианта за посрещане на представителите на секционните комисии в нощта на вота. Според тях е нужна организация, с цел предотвратяване на обичайното струпване на хора пред приемателния пункт в сградата на Областна администрация. Предложените варианти ще бъдат обсъдени на следващи заседания.

Валентина Недялкова обърна внимание на единствения проблем в някои секционни комисии през изминалия евро вот. Тогава недостатъчния брой на тонер касети забави за кратко отпечатването на протоколите, но проблемът бе решен своевременно. „За изборите на 5 октомври е обърнато особено внимание за осигуряването на достатъчно тонер касети, като имаме писмено уверение от всички общински администрации, че са подсигурени и резерви“, увери главният секретар на областната управа инж. Емил Емилов. Той допълни, че в план-сметките на всички секционно-изборни комисии е заложено финансово перо именно за допълнителни тонер касети.

 

3 коментара

  1. Вальо Узунов доста ще да се е почудил за какво са му сложили бутилка с вода.
    Мометата стават за РИК, ще отнесат цялата работа, другото на снимката е шкарт. Но свой, партиен.

    1. Пикасото, първо: двете ти кифли у лево ако ставаха за работа мнедялков не би ги допуснал в РИК. Второ: след като той е областен е ясно и на децата от детската градина колко “честни” ще са тези избори. Трето: герб само говорят и лъжат хората, че искат цялата власт, но те са се подмокрили от страх и правят всичко за да не спечелят 121 депутата и да имат мнозинство в парламента, за да кажат след изборите- нямаме мнозинство, не можем да управляваме и не носим отговорност. Четвърто: Пикасото разбираш ли сега защо ДПС управлява България и ще я управлява, защото има такива мнедялковци на всички нива във властта.

  2. „Ще има серия от смяна на още областни управители, но няма да прекаляваме. Ще запазим редица от тях, но пак казвам, ще има промени. Не можем да оставим областния управител на Разград, който стана водач на листа на една от най-големите партии. Трябва да се търси едно спокойствие и равновесие. Институциите трябва да се съобразяват с общественото мнение“, уточни Близнашки след днешното заседание на Правителството, което смени още трима областни управители – на Стара Загора, Варна и Перник. На предишното заседание бяха сменени петима областни.

Comments are closed.