cigari1403131За периода 08.08.2016г. – 15.08.2016г. здравните инспектори  при РЗИ – гр. Ловеч извършиха  49  проверки на  обекти с обществено предназначение – 8 места за настаняване, 3 читалища, 10 фризьорски салона, 1 обществена тоалетна, 2 централни водоизточника, 4 обекта за съхранение и търговия с козметични продукти, 1 автогара, 3 местни водоизточници, 9 гробищни парка, 1 съоръжение за питейно-битово водоснабдяване, 13 плувни басейна и 5 хотела в гр. Ловеч, гр. Троян, с. Балканец, с. Шипково, с. Рибарица, гр. Угърчин, гр. Луковит, гр. Тетевен и с. Градежница. Не са установени отклонения от нормативната уредба.

Извършени са допълнително още 8 проверки на аптеки за спазване изискванията на Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина и Закона за контрол на наркотичните вещества. Издадено е предписание за осигуряване на оптимални температурни условия за съхранение на лекарствените прдукти в една от аптеките, други нарушения не са установени.

През седмицата са извършени проверки на МБАЛ Ловеч във връзка с подадено заявление за промяна в обстоятелствата по издаденото разрешение за дейност и в ДПБ Ловеч относно специалистите по здравни грижи и задължителното им членство в БАПЗГ. През посочения период няма постъпили сигнали от ЦСМП-Ловеч за отказ от хоспитализация на пациенти в лечебните заведения за болнична помощ.

Контролът на забраните за тютюнопушене в закрити обществени места през седмицата включва общо 43 проверки, от които 9 в обекти за хранене и развлечение, 3 в аптеки, 9 в лечебни заведения, в места за настаняване, административни обекти и др., в т.ч. и вечерна проверка съвместно с РУ на МВР Ловеч на територията на гр. Летница по сигнал, при които не са установени нарушения.

Изследвани са 9  проби вода от плувни басейни в гр. Ловеч за лабораторно изследване по микробиологични и физикохимични показатели – всички проби съответстват на изискванията на Инструкция 34 за хигиена на спортните обекти и екипировката.

2 коментара

  1. А проверени ли са кухните за кетъринговото хранене?
    Защото плъзна СЛУХ,че въпреки протестите на родителите, такова хранене е било въведено с предвиден годишен разход от близо 900 хилки бюджетни?!

  2. Ама в психарниците не са извършили. Сигурен съм, че не са понеже психиатрите щяха да се държат като психиатри а не като дипломирани психари на който дори не се налага да спазват правилата за извършване на медицински преглед отделно като им споделиш нещо го изклюкарят. В Карлуково няма да стъпят понеже сигурно знаят, че там има въшки. В затворените отделения са в промишлено количество. Кнефите не подлежат на описване. Е в останалите отделения кенефите са на ниво.

Comments are closed.