koncertnim310152На 3 октомври от 11,30 ч. за първи път НИМ беше домакин на концерт по случай Деня на музиката (1 октомври). Тази година се навършват 35 години, откогато този ден е обявен за празник на българските музиканти и певци.
Празникът се организира по инициатива на Сдружение “Евтерпани”, партньор на НИМ по проекта на ЕС “Евровизия. Музеите представят Европа” (ЕМЕЕ).

Официални гости бяха издателство “Изкуства”, издателство “Обсидиан” и композитора Александър Савелиев – партньори на Сдружение “Евтерпани”. Поканени бяха представители на Министерството на културата и на Министерството на образованието и науката.

Водещ на концерта беше Галин Великов – актьoр и хореограф, познат ни от сериала „Революция Z”.

В програмата участие взеха повече от 100 деца от София, Лом, Пловдив, Ихтиман, Плевен, Троян – всички носители на награди от престижни национални и международни конкурси и фестивали.

koncertnim310153В този мащабен форум, Ловеч беше представен от Мария Василева, която от тази година е и ученичка в Националното училище по изкуствата – гр. Плевен. Въпреки това, продължава и обучението си с г-жа Милена Дафинина, на която дължи всичките си успехи до момента. Поканата за участието й дойде от организаторите на събитието – Сдружение „Евтерпани”.

За първи път Мария имаше възможността да участва в толкова голям проект, без състезателен характер.

Благодарим на Аня Краваева, директор на Сдружение „Евтерпани” за поканата!