police2603151За броени часове луковитски криминалисти разкриха извършителите на два дръзки грабежа. На 28.10.2015г. около 02.44 часа е получен сигнал за извършено нападение над самотно живущ 70-годишен мъж от с. Карлуково.

Пострадалият е бил нападнат в дома си от три лица с маски на главите, които са му нанесли побой и са отнели мобилния му телефон. В хода на работата, около 04,30ч. е получен втори сигнал за извършен по идентичен начин грабеж над 79-годишен мъж от с.Беленци, при който са отнети мобилен телефон, златна гривна, ръчен часовник “Сейко” и сумата от 140 лв..

В резултат на проведени незабавни издирвателни действия и работа по “горещи следи” са установени и задържани извършителите на престъпленията: 20-годишен мъж, криминално проявен от гр. Луковит и трима жители на с. Карлуково на 21,19 години /и двамата криминално проявени/ и 24 години.

Задържаните са направили пълни самопризнания, а вещите обект на престъпленията след извършени претърсвания са иззети. В РУ-Луковит са образувани две досъдебни производства и работата продължава.