crosscounty17031416Константин Василев

СК „Стратеш Атлетик” гр. Ловеч, взе участие в състезанието по крос – кънтри за купа „Средногорие”.. Състезанието се организира за първи път от клуба по лека атлетика в гр. Пирдоп с подкрепата на местния бизнес и общината.

В местността  „ Света Петка”, домакините бяха подготвили трасе с дължина от 1000 метра и изкачване 20 метра. Слънчевото и топло време, спомогна да стане едно хубаво състезание. Състезателите от Ловеч бяха шест, трима от тях бягаха в групата на юношите младша възраст. Дистанцията, която преминаха беше 3000 метра.

Георги Гергов спечели убедително, поредната си победа, а Йоан Филипов финишира пети. Третият ни юноша – Йордан Борисов не успя да покаже истинските си възможности и завърши по – назад в класирането. При момичетата и момчетата до 16 години – Симона Банева и Ивайло Мартинов, заеха седмите позиции и по този начин останаха на крачка от призовата шестица.

Най – малкия ловешки състезател беше Константин Константинов. Макар, че е едва 10 годишен и се съревновава  с по – големи момчета, той успя да се класира трети, пробягвайки 2000 метра за 8мин. и 24сек.