kanabislch808131Това съобщи бна брифинг днес директорът на ОД МВР-Ловеч-комисар Георги Иванов.
Пред журналистите той заяви, че операцията е  реализирана на 07.08.2013г. от служители на РУП-Ловеч.  Полицаите са извършили претърсване на къща в с.Българене, обитавана от А.Н.-44 годишен и неговите родители.

В дворното място са намерени и иззети 23 бр. зелени растения със средна височина около 270 см., като всяко грижливо е привързано към дървен кол. Насажденията, които са с  бруго тегло 46,645 кг. са били заградени с 2 реда царевица. При последвалото претърсване, в къщата са намерени и иззети два полиетиленови плика със суха тревиста маса, с бруто тегло 0,475 кг.

След извършени допълнителни процесуални следствени действия, в жилище на семейството в гр.Ловеч са намерени и иззети 12 бр. семена и 0,030 кг.суха тревиста маса. На всички растения и открити вещества е направен полеви тест, който реагира на наркотичното вещество канабис.
Комисар Иванов съобщи още , че А.Н. не е криминално проявен и до този момент не е бил известен на органите на реда. 

Мъжът е  задържан за срок от 24 часа в РУП-Ловеч и по случая е образувано досъдебно производство.

1 коментар

  1. Факт: Употреба
    “За да се стигне до фатална концентрация на THC, човек трябва да изпуши около 680 килограма канабис, за по-малко от 15 минути. Нищо чудно, че досега няма документиран смъртен случай от предозиране с канабис” – Акшат Ратхи доктор по органична химия

    Факт: История
    Конопът е една от най-старите индустрии на земята, датира от повече от 10,000 години. Най-старата реликва от човешката индустрия е парче от конопена дреха датираща близо 8,000 години преди Христа.

    Факт: Хенри Форд
    Защо да използваме горите, на които им са трябвали деситилетия да порастнат или мините, на които са им трябвали хиляди години за да олегнат, ако можем да вземем еквивалента на дървесните и минералните продукти с едногодишна реколта от конопени полета?

    Факт: Първата Кола
    През 1908г. Хенри Форд прави първите си Т модели с пластмаса произведена от коноп. Също така колата е била задвижвана от гориво (етанол) добит от коноп.

    Факт: Екология
    Конопът, като екологично растение, може да замени най-токсичните нефтохимични продукти. Изследвания доказват, че конопът е перфектен за производството на биоразградими пластмасови продукти. Например: растителна основа целофан, рециклирана пластмаса смесва с коноп за шприцовани продукти и смоли направени от петрол.

    Факт: Влакна
    От Щастския Университет във Вашингтон, доказаха че плоскости произведени от коноп са минимум два пъти по-силни и здрави от дървесни плоскости.

    Факт: Хартия
    Хартия произведена от конопени влакна не пожълтява с времето! Това е така, защото за създаването на конопена хартия не се използва киселинен процес. Конопена хартия на повече от 1500 години е намерена в Египет. Също така, тази хартия може да се рециклира повече пъти, от такава произведена от дърво.

    Факт: Гориво
    Според Министерството на Енергетиката, конопът като производител на гориво от биомаса изисква най-малко специализирани процедури за отглеждане и преработка, на всички продукти от коноп. Въглеводородите в конопа може да се преработват в широка гама от източници на енергия от биомаса, от горивни гранули за течни горива и гас. Развитието на био-горивата може значително да намали потреблението на изкопаеми горива и ядрена енергия.

    Факт: Задължение
    Президентите на САЩ, Вашингтон и Джеферсън са гледали коноп. Всички жители на Щатите са били задължени да отглеждат растението през ерата на колонизацията. Федералното правителство е давало субсидии за отглеждането на коноп през Втората Световна Война, за да може фермерите да отглеждат поне по милион акра коноп, като част от тази програма.

    Факт: Храна
    Конопеното семе е много по-хранително от колкото соята, съдържа повече жизненоважни амино киселини от който и да е друг източник. Има високо съдържание на витамин Б и е 35% диетична храна. Конопеното семе не е психоактивно и няма друг освен хранителен ефект.

    http://www.konop.bg

Comments are closed.