prizovki705162Жанина Илиева

Анатоли Маринов ще представи новата си книга “Ще те чакам на ГАРА НЕВЪЗМОЖНА” на 12 май, четвъртък, от 17,30 часа в Клуба на дейците на културата в Ловеч. На близките си приятели авторът, известен с чувството си за хумор, връчи специални покани – призовки. В представянето на книгата участват редакторът Кольо Станчевски, актьорът Стоян Георгиев и пианистката Теодора Николова.

Анатоли Маринов е роден през февруари 1956 г. в Свищов. От 1959 г. живее в Ловеч, където, по думите му, се труди за благото на обществото и за свое собствено. От 2007 г- започва да си води блог. Негови произведения са публикувани в сборника “3 години BGlog” – поезия и проза, алманах “Мостове”, сп. “Безусловно”, в.”Нов пулс” и “Ловеч прес”.

През 2014 г. издава книгата “Приказки от забраВ/Нения град”. Новата си книга Анатоли Маринов е определил като словосбирка и в нея има и поезия, и проза. В предговора той се обръща към читателя: “Защо гара? Защото аз смятам, че гарите и коловозите са алегория на живота. Не избираш първата си гара и кога ще се появиш на нея, за да хванеш влака на живота си…. Ама защо Невъзможна.

prizovki705161Защото животът така си играе с нас, че сменя стрелките и коловозите на композицията си, за да попаднем на гари, които не сме очаквали.” Анатоли обяснява на читателите и защо в книгата му има преводи на негови текстове на испански. ” …не само България, но и Испания ми е на сърцето, а най-вече испанките, пък и тайно се надявам някой там да я хареса и дай, Боже, да излезе и там.”