chiflik2510132В края на миналата седмица, в курортен комплекс „Чифлика“ бе представен съвместният туристически проект на четирите общини по време на регионалната контактна борса “По пътя на слънцето”.  В съвместният проект Ловеч е представен с Покрития мост, Троян – с Троянския манастир, Летница – с Крушунските водопади, Априлци – с пещера и екопътека “Водните дупки”.

В рамките на проекта новият туристически продукт ще бъде популяризиран на няколко български борси – в Русе, Велико Търново и София, а така също и в чужбина – в Лондон, Берлин, Хелзинки и Москва.

Догодина ще бъде организирано тридневно събитие с участието на български и чуждестранни журналисти, туроператори, пътнически агенти, представители на отдели “Туризъм” в побратимените европейски градове на четирите общини. Гостите – най-малко 60 човека, ще обиколят трасетата на създадените туристически маршрути в Ловеч, Троян, Летница и Априлци.

chiflik2510131Форумът, на който беше представен новият туристически продукт се организира по проекта “Устойчиво развитие на туризма чрез ефективен маркетинг и реклама на разнообразни атрактивни туристически продукти и услуги”, финансиран по оперативна програма “Регионално развитие”. Владимира Коева, представител на една от фирмите, които осъществяват дейностите по проекта,заяви, че целта е била да се обединят “туристически” общините Ловеч, Троян, Летница и Априлци и да се разработят възможности за популяризиране на региона.

Направен е пълен анализ на целия туристически район, който е показал, че има изключително голям потенциал, но е необходимо да се промотира по-усилено, а също и да се подобри обслужването. Направени са туристически пакети, които са удобни за употреба. Създадено е лого, което гласи: “Всеки се връща”, както и рекламен филм, брошури, дипляни, карти и други рекламни материали. 3D минимакети показват емблематични обекти в четирите общини.

На борсата в Чифлик присъстваха кметовете на общините и други представители на администрацията, както и туроператори и хотелиери.

1 коментар

  1. Спрете да ни излагате с тоя Бутафорен Покрит мост!
    Кьорав да си, ще видиш, че не е автентичен!
    Намерете нещо истинско (като Деветашката пещера), ако искате туризъм!

Comments are closed.