levski1402132Павлин Иванов

Колкото и да си беден, колкото и да си неграмотен, колкото и да си неук, би трябвало да ти е останало поне капчица достойнство. Знам, че това в днешният ден са празни думи, клише, което няма съдържание.

За първи път в новата българска история, област Ловеч и градът на Левски изпращат в Парламента човек на ДПС!

И докато Ивайло Енчев, за когото всички сте прочели, нарисува на своята тераса ликовете на българските национални герои Левски и Ботев, докато разни измислени величия четат патетични слова в нозете на паметника на Васил Левски в Ловеч, докато една част от нацията е готово да се изпотрепе, защото едни били сини, другите червени…

DSC_0008Тихомълком, в страни от глъчката, най-професионалната и перфектно организирана партия в България за целият преход, си свърши работата и направи немислимото – пробив в столицата на българската революция.

Имаме много над какво да мислим. Имаме поводи за множество изводи. Но предателството на бедните души е пряка закономерност от неадкекватната, продължителна и сбъркана политика на местните самозабравили се величия.

Тъпо е да те купят със собствените ти пари. Тъпо е, съзнателно да изпиеш две бири с 10 кебапчета в един ден и да бъдеш доволен. Но това е истината – оскотяването, бедността, тоталната липса на добро образование за широк кръг хора, води до апатия и продажни души.

DSC_0152И нямам предвид, че някой е купувал и продавал гласове, защото както виждаме от официалните данни, такова нещо на територията на област Ловеч категорично не се е случило. Няма нито задържан, нито има повдигнато обвинение срещу някого, камо ли пък осъдени за търговия с гласове.

Не! Имам предвид надменно доволните, на чистите като сълза души на немалко жители на областта, предпочели лова, рибата, гъбите, пред достойнството, грижата за бъдещето на собствените си деца, дори за собственото си настояще.

Трудно ми е да обясня на приятели от другите региони на България, които ме питат ЗАЩО предадохте Левски? Затова ли беше обесен?

vencilevski1807135Мога, но не искам да отговоря. Мога да споделя само какво усещам – срам! Срамувам се от себе си, срамувам се от моите приятели, срамувам се от хората, които не ме харесват, защото всички заедно допуснахме да бъде спечелен мандат, без представителност.

Тези, които се интересуват от политика са разбрали, че спечелилият кандидат на ДПС е умен, добре образован, обаятелен, ползващ се с пълната подкрепа на партията, т.е. има всички данни да бъде добър политик. Но проблемът не е в личните качества на този човек, а в изманипулираната представителност на неговия резултат.

И когато за пореден път си припомняме НАРОДЕ????, нека погледнем огледалото срещу нас. То ще ни даде отговора си, драги чисти и святи наследници на Левски и Ботев, на техните принципи и идеология.

А купуването и продаването на гласове се оказва, че е просто приход за едни и разход за други, нещо, съвсем ненаказуемо в 1300 годишна България!

Помислете, на какво научихме децата си вчера …

22 коментара

  1. За всичко трябва умереност.
    Нещата в живота са сложни за хората, които знаят много. За простите хора всичко е просто. И решение се намира лесно.
    Например. По време на изборната кампания един ловешки сайт се бе превърнал в агиттабло на ДПС. Джейхан та Джейхан. Уж хората, стоящи зад този сайт, са ербап родолюбци, патриоти, атакаджи. А се оказва просто, че са еничари. Заради това еничарство сме стигнали до там…

    1. чичовата точице, в онзи същия сайт на “ербап родолюбците”, както твърдиш(който със сигурност е също частен като този на ПИванов), до втръсване ни навираха в очите и г-дата Корнелия и Нанков.
      След твоя коментар за Джейхан оставам с убеждението, че ГЕРБ и ДПС чрез интернет посланията още преди изборите са в мирно политическо съжителство и може би някъде и сега си пият кафето на лаф моабет – като ББорисов и Местан – и обсъждат бъдещо неформално сътрудничество???
      Защо пък не. Само мир да има…и мангизи.

    2. чичка ,БеСеПе-то ти проведе нелегална кампания и е минус едно депуте,, ха,ха,ха, а ти ми блей, кой, къв бил, ха ха ха, духай супата чичка и остави политиката за умните хора, ха ха ха

  2. Тоя Пеевски напоследък си е намерил поле за изява тук.Що не се изявяваш в Троян господин общински съветнико.Или в Троян не те вземат на сериозно май.Можеш да пробваш също в сайтовете на Луковит и Тетевен.Аман от разбирачи по всичко.

    1. Доколкото зная от г-н Иванов, всеки е добре дошъл в сайта да изкаже своето мнение, независимо дали е от Троян или от Ловеч. Илиян П. се ползва с абсолютно същите възможности както всеки един от нас. Въпреки, че понякога прехвърчат искри, това не е повод да бъде “запушена нечия уста”. Само бих ви помолил да не пренасяте троянските дрязги тук, имаме си достатъчно наши, а и не сме достатъчно компетентни зрители.
      Хубав ден!

  3. чичо, покажи на тия хора, как съ мяташ, как го движиш

    1. глей си уфсети и немай грижа зъ мени

  4. стрино нестригана и недоклатена, а по-полека да не чуеш утре на пазара и своето име – на кои хора какви парични подаръци си правила за трети път! И не в гръчко, а околовръст. Има пито-платено, но няма скрито-покрито, както си мислиш.

  5. И аз го чух. Даже утре на пазара ще разкажа и съм сигурна, че поне 13 човека ще потвърдят за Гърция, тъй като така са чули така да се говори в хоремага. И звездите така ми говорят, верно е значи!

  6. Сега малко по въпросът с купуването на гласове. Прав е П,Иванов – никой не иска това зло да бъде премахнато, което допълнително отвращава българите и те отказват да гласуват.

    Ето един пример за “купуване” на гласове. Преди няколко часа се обади една нашенка от Гърция, която каза, че в района на Халкидики в неделя са обикаляли бригади на Герб, които са изнамирали и извозвали българите от този регион до избирателните секции. Според нея около 500 души са “гласували”. Вечерта спонсорите от Герб са дали вечеря на “гласоподавателите”. Ако някой има познати в този район на Гърция – нека се обади и да потвърди информацията.

  7. В тази държава всичко е тотално объркано, тя не е държава на българите!
    Ловеч не е смятан за цигански град, но като тръгнеш по улицата голям процент от срещаните са цигани.За един българин е трудно да получи някаква социална помощ, но ако е циганин, получава я веднага.Само за циганите е възможно години наред да не плащат сметките си, защото знаят, че няма кой да ги задължи да ги плащат. Циганите ежедневно нарушават интересите на българи, но те не смеят да се оплачат, защото знаят полицията как си върши работата, а мургавите се обединяват и неприятностите могат да станат много по-големи. Точно с циганските гласове, купени или спечелени, ДПС успя да унижи Ловеч.

  8. Като не е въпросът във фамилиите, за какво ми скачаш на моята? Какво изобщо искаш и наясно ли си какво и защо си писал в първия си коментар?

    Можеш ли да обориш едно мое изречение? НЕ МОЖЕШ. Никого не обиждам и опонирам единствено на позицията на П.Иванов. Той е автора, а ти кой си и къде се буташ като онази гарга от зоопарка? Някой да ти е искал мнението извън контекста на статията? Кой си ти да ми дискутираш фамилията, след като си се скрил като анонимен плъх? Срам те е от твоята? Това си е твой проблем. Търси си друго място да да си избиваш комплексите и да търсиш с кого да се заяждаш.

    В такива сайтове се дискутират статиите, а не участниците. Елементарно е….

  9. Искам да отговоря на упрека на г-жа Цв.Иванова, че отказа да се гласува е срам и позор особено за Ловешки регион. Мисля, че бях достатачно обоснован защо половината от българските граждани не отидоха до урните. Това е не заради махленски свади и селска злоба както се опитва да го представи въпросната госпожа, а поради факта, че просто не намират смисъла от подобно бутафорно гласуване. Та нима и на слепия не е ясно, че при сегашната избирателна система в Парламента ще се мъдрят същите тия които предстояват там последните 25 г и от тяхните “умни” законодателни решения сме на тоя хал сега. Дали ще бъдат 20 повече от ГЕРБ или от БСП жизнения стандарт на хората няма да се промени. Доказаха го многократно с действията и бездействията си до сега. И си мисля, че да се робува само на един гол патриотизъм колко депутата от коя политическа сила са в Парламента не е най-важното. По-важно е тия които са там дали са в състояние да променят най-вече икономическата конюктура към по-добра. Казано на по по-разбираем език – да направят така, че хладилниците ни от почти празни да бъдат почти пълни. Между впрочем в страната от която почти всички български политици и и идеолози черпят опит за демократичен модел – САЩ имат за президент човек афроамерикански произход, но това не ги прави по-малко бедни от преди.
    А необходимо ли е да си припомняме именно думите на Апостола,че за него всички хора са равни без разлика от пол, религия, расова пренадлежност и т.н. И той е водил борба не против турците в България, а против турската държава за национална независимост.
    Така, че ако в българския парламент има депутати от друга етническа,верска или расова пренадлежност, но те работят за благоденствието на България и българските граждани е прекрасно. Ако обаче са там за свой лични и партийни интереси както и за интересите на друга страна тогава наистина нямат место в този Парламент.
    А що се отнася как именно са стигнали до там и дали с позволени или непозволени средства мисля, че обясних преди кой би трябвало да контролира и санкционира това.

  10. Като сме много честни и принципни и ни е страх да не се оцапаме като гласуваме, те другите се не притесняват от тези неща. Нямало за кого да се гласува. По добре за капута или светльо витков да бяхте гласували отколкото да им дадем Ловеч.
    Честито да ни е на Ловеч влизането на ДПС в парламента. 50% активност. Другите 50% да се запитат защо шефове ще им станат от ДПС. Ще си запазят ли скъпоценната работа по канцелариите или на тяхно място ще дойдат други. Прост народ слаба държава

  11. Ще си позволя да цитирам Левски: “Народе???”Тълкувайте както желаете!

  12. По време на кампания и на избори ДПС действа като паравоенно формирование.В 90 процента от секционните избирателни комисии представителите на партията бяха българи,а не турци – застъпниците също.В листите им отидоха бивш началник щаб на армията,генерали,професори,интелектуалци и бизнесмени от български,та по български произход.Съвсем реалистично е след няколко години да имаме кмет турчин,помнете прогнозите ми,за съжаление се сбъдват.

  13. Не мога да се съглася с автора на статията и то не защото подкрепям ДПС, а по 2 други фундаментални причини, а именно:
    1. Обвинавят се негласувалите граждани, че са основните виновници за статуквато в региона. Това е меко казано демагогия защото да не гласуваш също е гражданка позиция и то в никакъва степен не по-различна от тази да гласуваш. След като тези гласовоподаватели са вътрешно убедени, че в номинираните партии и коалици не припознават нито една която според тях е достойна да влезне в Парламента защо да “отбиват номера” както се казва. Не е ли подобен начин на гласуване – масово и под строй същото онова което беше до 10 ноември 1989 г. Ако в България не бъде променена избирателната система – да бъде въведено електронното гласуване и мажоритарния вот подобни пародии на избор ще се повтарят и потретят и за в бъдеще.
    2 Понеже както и да се мъчат да обясняват идеолозите на ДПС, че не са етническа партия тя е именно такава съм съгласен а автора, че именно в Ловешки регион тя няма своята естествена база от елекорат. Тогава логично изниква въпроса с купуването и продаването на гласовете. При тази ситуация обаче не бива да се прехвърля вината върху негласувалите граждани за високите изборни резултати на ДПС. Защо не се зададе въпроса как се справиха МВР и Прокуратурата с тази язва на демократичното общество и защо не направиха така, че да се спазва закона така както е разписан. Ловешка област не е нито София нито Пловдив и Варна и тук всеки познава всеки. Излиза, че не негласувалите граждани са причинита за този резултат, а бездийствието на институциите да осигурят един коректен избор.

  14. “Икономист”: Изборите подчертаха голямото разочарование на българите от политическия елит

    “…….Изборите подчертаха голямото разочарование на българите от политическия елит. Избирателната активност беше най-ниската за последните 25 години, откакто България престана да бъде част от съветския блок и прие демокрацията, отбелязва “Икономист”….”

    Само да попитам – Заради “изборите” ли столицата на Левски имаше областен управител от ДПС? Заради тях ли днес има зам.областен от ДПС? Заради изборите ли днес зам.кмета на столицата на Левски е от ДПС? Само питам!

    Със своите 10-на процента през последните 25 години ли ДПС трайно експлоатира като своя собственост министерствата на земеделието и на околната среда, а през последния мандат превзе и министерството на правосъдието? С тези ли 10-на процента последните 25 години ДПС попречи на останалите да приемат поне един читав закон или да не нарушават Конституцията? И т.н. да не изброявам, че не са едно или две.

    Върхушката на ДПС с нищо, ама с нищо не е по-различна от върхушките на останалите /уж/ български партии. Разликата е само една. ДПС си купува нищожествата от другите партии, КОИТО ВИЕ овластявахте 25 години, а нищожествата прибираха парите и слугуваха на ДПС и техните интереси.

    Тъжно е, драги Павлине, тъжно и страшно! Само че не е виновен този, дето яде баницата. Не е виновен и че” разпределя порциите”. Като е оставен да си разиграва коня както си ще – ще си го разиграва.

    Да ти припомням ли кой овласти последно ДПС? Това беше “националистическата” партия Юруш/Атака!!!! Днес тя е отново в НС. Как да не и
    благодари “народа”?

    Да ти припомням ли думите на Борисов, че поне 10 от зам.министрите му ще бъдат с турски имена? /явно няма никакво значение стават или не стават/?

    Да ти припомням ли, че в РБ са Исмаилов /приятеля на Ердоган/ и ченгето К.Дал?

    Да ти припомням ли БСП и НДСВ с кого правиха общо три пъти коалиции? Не беше ли с ДПС?

    Да ти припомням ли 1994-та, когато с мандата на ДПС, подкрепяни от БСП и уж изпълняващи програмата на СДС – Беров§Ко официализираха и подпомогнаха на практика инвазията на мутрите и жестокия мутренски рекет?

    Днес обвинявате тези, които са отвратени от всичко и от всички и не отидоха пред урните да стават съучастници на ЦЯЛАТА политическа мафия и да я легитимират с гласа си, каквото пише и в “Икономист”. Много е удобно,, но не е вярно! ДПС са само една малка част от тази Мафия, макар и преяли и повръщайки от власт. Влас, която не народа, а продажните копелдаци, които години наред овластявахте за да им я дават.

    п.п. Между другото – на Избори’2009 – ДПС имаше 610 521 гласа. Днес на Избори’2014 – ДПС има 510 508 гласа. 100 000 гласа по-малко и депутат от столицата на Левски. И за съвсем малко да стане втора политическа сила в Православна България.

    1. Господине, ако съдя за Вас по фамилията Ви, то трябва веднага да бъдете пребит с камъни.

      Честит празник Курбан Байрам, на третия ден, на всички приятели мюсюлмани! Да сте живи, здрави и щастливи! Да живеем в мир и разбирателство!

    2. Господине, наредете се на опашката. Тази опашка не е само заради фамилията ми.

      Никой не обича фактите. “Убийте вестоносеца” и пренапишете историята. Колко му е! Дори снимката на Корман Исмаилов с Ердоган никой няма да си я спомня и да я припомня на РБ. А дали Касим Дал е ченге от турските тайни служби – какво ли не пишат из нета. Все пак в РБ по-добре знаете. Та, толкова за фамилиите, когато се правиш на утрепан и съдиш само по името.

    3. Не е въпросът в РБ, Исмаилов или който и да е политик, господине. Става въпрос за доста свестни и работливи хора, които обиждате само защото носят арабски имена.

      Не ме интересува как и защо се правите на интересен, нито пък имам намерение да си цапам ръцете с Вас. Придържам се към народната приказка за онова, което не бива да се бърка с клечка.
      Бъдете здрав!

  15. Ловеч отдавна не е революционна столица.Припомнете си кой български град бе един от последните,провел демократичен митинг в началото на прехода.
    И кой е виновен за коментирания тук резултат? Защо прокурорите не си ползват правата?Защо нито едно от правителствата на прехода не прокара закон или поне да внесе проект за такъв за премахване на партийните субсидии.Я всяка партия да се издържа от вноските на членовете си.Я всеки приход и всеки разход по партийните бюджети да е осветлен поотделно,а не да са всички в общия кюп при отчитането им пред Сметната палата”общо приходи”,”общо разходи”,ама какво става вътре ,боже упази!То е велика тайна.Защо ли?!Нали на уж сме”прозрачни”.

Comments are closed.