Ловеч да стане домакин и на следващото  юбилейно 20-то Национално състезание по химия и опазване на околната среда, което е догодина. Това предложи кметът  Корнелия Маринова, като отправи поканата към представителя на МОН Емилия Григорова, главен експерт в дирекция  „Съдържание на предучилищното и училищното образование”. Това стана днес, след като бяха връчени медалите и грамотите на най-добрите в 19-ото състезание (21-23 април) в салона на ППМГ – Ловеч.

Честта да поздрави най-добрите ученици по химия в страната бе дадена на кмета  на Ловеч, останалите отличия връчиха Еленко Начев, началник РУО – Ловеч, и Емилия Григорова, главен експерт в МОН.

Индивидуален първенец стана Васил Василев Иванов от ПМГ „Васил Друмев“ във Велико Търново. Отборът на гимназията от старопрестолния град обаче остана на второ място в груповото класиране, изпреварен от Националната природо-математическа гимназия в София.

На трета позиция е отборът на Математическа гимназия „Гео Милев“ в Плевен.

Председателят на комисията по оценяване на резултатите проф. д-р Адриана Тафрова даде много висока оценка на всичките 145-има участници от цялата страна. Тя припомни, че зрелостниците с оценките от националното състезание могат да се запишат във висше учебно заведение.

Изявата  премина под патронажа на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова, а домакин бе ППМГ – Ловеч. Накрая всички участници благодариха за добрата организация и помощта на учителите от Ловеч, както и на д-р Иваничка Буровска, старши експерт по природни науки и екология в РУО – Ловеч.

1 коментар

  1. НПМГ е номер едно, но благодарение на новия закон, в чието пропагандиране активно участва Маринова, тази успешна гимназия ще бъде унищожена.

Comments are closed.