На 19.01.2019г. ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи и ОУ „Христо Никифоров“ в Ловеч, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, ще са домакини на националния кръг на КЛЕТ състезанието по немски език, което  следва модела на сертификатните изпити на нива от А1 до С1 по европейската езикова рамка.  Това съобщи днес на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Състезанието носи името на издателството Der Ernst Klett Verlag, което предлага богат избор от учебници, учебни програми и материали за учащите и учителите.

Целта на състезанието е да запознае учениците, изучаващи немски език в България, с основни специфики от формата на сертификатните изпити, да развива нагласа и умения за явяването на изпит за получаване на сертификат и е своеобразна форма на национално външно оценяване.

Състезанието помага на преподавателите по немски език да мотивират учениците си чрез едно ново предизвикателство и да проверят знанията и уменията им при наличието на състезателен елемент.

Откриването на състезанието е на 18 януари от 18.30 часа в залата на Езиковата гимназия. Участват 191 ученици в 40 отбора от цялата страна.