litex107141PFC Litex

Литекс не срещна особени проблеми на реванша с Верис и отстрани молдовците след класическа победа с 3:0. Отложеният от четвъртък мач се игра на Националния Стадион „Васил Левски“, но въпреки организационните промени, това не повлия на момчетата на Красимир Балъков и те уверено се класираха за следващия кръг, в който ще срещнат унгарския Диошдьор ВТК (Мишколц) . Първата среща е в четвъртък от 20:45 на Градския стадион в Ловеч. Два гола за успеха над Верис заби колумбиецът  Джордан, преди това се разписа и новото попълнение Менди.

Литекс тръгна напористо да реши нещата в своя полза с ранен гол, но нямаше успех в първите си няколко опита за обстрел на вратата. Джордан, Менди и Косоко не можаха а се възползват от нелошите ситуации и да се разпишат.В 27-та минута бранителят Джаксън Менди надскочи всички в пенала и след центриране от корнер на Златинов откри резултата.

Последва пропуск с глава на Джордан, а в 33-та минута гостите останаха с човек по-малко на терена. Заради удар с лакът в лицето на Божиков, молдовецът Бакал пое преждевременно към съблекалните.До края на полувремето Литекс продължи с натиска, но в заключителната фаза на оранжевите им липсваше малко повече агресия и креативност.

В 61-та минута невнимание в ловешката отбрана доведе до греда за Верис, но в ответната атака Литекс предреши изхода на мача. Страхил Попов центрира отдясно и връхлитащият Джордан засече топката за 2:0. В 69-та минута Косоко се освободи и подаде към Златинов, но вратарят Гайдукевич спаси плътния удар на халфа от границата на пенала.

В 75-та минута оранжевите сложиха точка на спора с нов гол на Уилмар Джордан. Колумбиецът получи отличен пас в коридор от резервата Руменов и майсторски насочи топката в мрежата за 3:0. Голмайсторът можеше да вкара и в 78-та минута, но стражът на гостите спаси. До края на мача албанецът Ваюши опита на два пъти силата на удара си, но без успех.

Литекс – Верис 3-0
1-0 Джаксън Менди(27′)
2-0 Уилмар Джордан(63′)
3-0 Уилмар Джордан (78′)

Национален Стадион „Васил Левски“, 500 зрители,
Съставът на Литекс: 26. Илко Пиргов, 5. Николай Бодуров (к), 6. Джаксън Менди(85-Недялков), 9. Уилмар Джордан, 13. Васил Божиков, 14. Армандо Ваюши, 6. Страхил Попов, 24. Петър Златинов, 70. Данило Асприля(79-Цветанов), 78. Омар Косоко, 88. Никола Колев(65-Руменов)

Съставът на Верис: 12. Артьом Гайдучевичи, 4. Адриан Кашкавал, 5. Сергиу Койокари, 6. Александр Кучеренко, 7. Николае Йосан, 10. Виорел Фрундза(57-Милинчеану), 20. Сергиу Мокану, 22. Еуген Засавичи(49-Пишла), 25. Петру Рачу (к), 32. Владимир Богданович(71-Бугнеац), 77. Думитру Бакал

Жълт картон: Богданович (Верис)
Червен картон: Бакал