oblast1005131На 07.10.2016 г., от 15:00 ч. в зала 101 в сградата на Областна администрация , гр.Ловеч, ще се състои Кръгла маса, част от кампанията за популяризиране на устната профилактика и здравето на детските зъбки по „Националната програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18-годишна възраст в Република България”. Партньори по програмата са Министерството на здравеопазването, Министерството на образованието и науката и Българския зъболекарски съюз (БЗС).

Кампанията по популяризиране на Програмата има за цел да повиши познанията и културата на различни целеви групи от населението в областта на профилактиката на оралните заболявания при децата. Ще бъдат изнесени беседи и практически обучения на децата и родителите за методите на орална хигиена и значимостта на оралната профилактика.

На Кръглата маса, организирана специално за обществеността на гр. Ловеч и областта ще присъстват председателят на БЗС, главният секретар на БЗС и председател на Националния координационен съвет на Програмата, зам.-председатели на БЗС, ръководството на районна колегия на БЗС гр.Ловеч, ръководителят на кампанията за поставяне на силанти, която е част от Програмата, регионалният координатор на Програмата.

На събитието са поканени да присъстват – Областен управител гр. Ловеч, кмет на Община Ловеч, заместник-кмет на Община Ловеч, директор РЗИ, директори на училища и детски градини.