След отлично организирани и проведени оперативно-издирвателни мероприятия криминалисти от ОД МВР Ловеч и РУ Луковит установиха и задържаха четирима мъже за грабежа  край град Луковит от 17 октомври.

Установено е, че от нападнатия водач на товарен автомобил мъжете са взели 100 евро като преди това са му нанесли побой, след което са се отеглили с лек автомобил «Опел Астра» с габровска регистрация, собственост на 21-годишен, криминално проявен мъж от гр.Дряново.

При проведените издирвателни мероприятия собственикът на автомобила и друг 21-годишен негов съгражданин, също криминално проявен са задържани в гр.Дряново  и конвоирани до РУ-Луковит. В процеса на работата на криминалистите са установени и другите двама нападатели: 31 годишен и 16 годишен, също от гр.Дряново. Непълнолетното момче е разпитано в качеството на свидетел, а останалите три лица са привлечени в качеството на обвиняеми в присъствието на защитник и им е взета мярка за неотклонение “парична гаранция”. Работата по случая продължава.

Образувано е досъдебно производство.

1 коментар

Comments are closed.