Георги Тодоров

Красивата председателка на Сдружение Азбукари г-жа Цвета Кирилова направи парично дарение в размер на 250 лв за ловешкото село Скобелево. Парите, които тя дари са целеви , с които бяха закупени две дутболни мрежи за обновеното футболни игрище в селото.

Неговото възстановяване започна през месец юли по инициатива на председателя на кметския съвет на с. Скобелево Георги Тодоров. Изоставеното футболни игрище беше окосено от буйната разстителност и валирано, след което бяха поставени и 2 бр футболни врати . Направеното дарение от Сдружение Азбукари е поредната социална инициатива, която те подкрепят.

Сдружение Азбукари” е неправителствена организация, създадена през 2012 година. Същността на работата ни е да развиваме социалната интеграция, да насърчава и подкрепя талантливите деца и да ги вдъхновяваме да не изоставят мечтите си. „Сдружение Азбукари” доказа, че е инициативна организация, която умее да събира хора с разнообразни интереси, образование и професии, обединени от идеята да помагат и да подобряват условията на живот на децата. Организация създаде първата в България комбинирана, обществена детска площадка за игра и обучение, адаптирана и за деца със специфични потребности. Освен това Сдружението и председателя г-жа Цвета Кирилова подкрепят редица социални и благотворителни каузи.