pat1706141Назначената със заповед на кмета от миналата седмица комисия за оглед на участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината, където прорасли дървета и храсти застрашават безопасността на движението на моторни превозни средства, препоръча почистване на сервитутите на тези участъци. Това се предлага в протокола, изготвен след извършения оглед.

     Най-застрашените пътни участъци в общината – от Ловеч до с. Сливек, от Ловеч до разклона за с. Слатина и от Ловеч по посока Угърчин, бяха приоритетно огледани. Те са обрасли със самозалесила се дървесна и храстова растителност, част от която е просъхнала и представлява реална заплаха за движението на моторни превозни средства, констатира комисията. Дърветата са със силно развити корони, ограничаващи видимостта и застрашаващи безопасността на движението.

     Комисията препоръчва да се изсекат и окастрят опасните дървета и храсти, като се премахнат всички прогнили и изсъхнали. Организацията на сечта да се възложи на Областно пътно управление – Ловеч. А извозването на дървения материал, добит вследствие на почистването, да стане след издаване на превозен билет от община Ловеч.

     Кметът назначи комисията за оглед на държавните пътища миналия понеделник, за неин председател определи инж. Милен Русев, главен експерт „Защита при бедствия и безопасност на движението“ в общината. Членове на комисията бяха представители на Областното пътно управление, „Еко“ ЕАД, сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция на МВР и на областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“.

1 коментар

  1. Околовръстното, което още не са го доизчистили на места отново е с избуяла растителност и то само защото не е изчистена натрупаната земна маса от асфалта. Да не говорим за предпоставките за ПТП като намокри платното и подлъже незапознатите шофьори, че пътя е чист и се пързулне някой.

Comments are closed.