stanchevski109151Жанина Илиева

Журналистът Кольо Станчевски ще представи новата си книга „Бивалици“ в Клуба на дейците на културата в Ловеч на 4 септември, петък, от 17 часа. Книгата е излязла току-що в софийското издателство „Делакорт“ и ще бъде в ръцете на читателите в деня на представянето й. Издателката Людмила Андровска, която е направила журналистическия си прощъпулник в люляковия град, лично ще представи изданието. С нейно съдействие неведнъж в Клуба на дейците на културата са гостували автори от чужбина.

Кольо Станчевски е роден на 4 септември 1940 г. в село Шипково, Троянско. Завършил е българска филология в СУ “Св. Климент Охридски”. По професия – журналист, по призвание – природник, както сам казва за себе си.

Кольо Станчевски е автор на книгите “Чеши език” – 2001 г., “Автостоп” – 2005, за която е удостоен с “Ловешки меч”, “Шипково векува” – 2007 и “Насаме” – 2010 г. Редактирал е и е писал предговори за много книги на местни творци, неизброими са и книгите, които е представил в Клуба на дейците на културата.