obs2506151Иво Райнов

Има дни, които поставят ясна граница между съвестта и подлизурството. Утрешният е един от тях. Наглед семпъл дневен ред на Общински съвет – Ловеч, но с няколко точки, които са като еквалибристика по тънкия конец на морала.

Общинските съветници ще трябва да изберат страна в спора между ловешките деца и кметът, който ги напъжда от Младежкия дом. Въпросът влиза в зала по предложение на  ръководителите на клубните форм и читалищни дейности, които понастоящем са настанени в сградата на площад „Тодор Кирков“. 

Съветът ще трябва да се произнесе по предложението за практическо унищожаване на местния радиовъзел, маскирано под ловкото му прехвърляне на ефирната честота на една съществуваща радиопрограма, която ще получи общински пари срещу предполагаеми предизборни жестове към градоначалника. Ако някой измисли друго обяснение за един неоправдан ход в средата на бюджетната година и само два месеца преди началото на предизборната кампания, нека заповяда.

Утре е и поредният опит за уреждане на ертанхасановата Севдие Кулаалиева в борда на „Общински пазари“.  След два неуспешни опита нахалното упорство и ненаситния глад на ДПС не престава. Не престава и услужливият партер на Казанджиев към коалиционните приятелчета.

Нахалството на кмет и заместник-ортак бе гневно отхвърлено във всички комисии, но знае ли човек впоследствие каква форма на логаритмуване е била упражнена върху червената част от състава на съвета.

Трите предложения настъпват, ама яко, обществения интерес  и  облагодетелстват тесен обръч от приближени на кмета лица.  Факт е, че и по трите предложения кметът ще излезе чист като момина сълза. Отговорността и срама ще останат върху съвестта на съветниците в случай, че ги подкрепят.  Тук не става дума за неколцината, чиято съвест е отдавна евтина държанка на кметския мерак. Имам предвид достойните, най-вече в средите на БСП.

Две заседания преди да се разпусне Общинският съвет трябва да стои единствено на страната на гражданите.  Утрешното заседание е една от последните възможности да си тръгнем с достойнство. Всички.

Надявам се да го осъзнават и колегите от БСП като изберат да следват съвестта вместо да бъдат неморална патерицата на вредната за Ловеч коалиция между кмет и местна олигархия.

Подобен жест би бил меко казано неразумен само няколко месеца преди да си отиде завинаги тази съсипваща града казанджиева власт.

1 коментар

Comments are closed.