pazar1004141Две предложения за избор на нов член на съвета на директорите на общинското дружество „Общински пазари – Ловеч” ЕАД ще гледат постоянните комисии. Едното е на кмета на общината, то ще бъде обсъдено на заседанията на комисиите по общинска собственост, по икономическа политика и евроинтеграция и по правно-нормативни въпроси, последните две ще гледат и второто – на групата съветници от СДС, подписано от д-р Георги Митев.

     Кметът предлага за член на съвета на директорите на дружеството да бъде избрана Севдие Кулаалиева, а досегашният член Иван Арабаджиев да бъде освободен от длъжност и отговорност. Неговият договор за управление изтича на 10 февруари т. г. Д-р Георги Митев предлага за член на съвета на директорите да бъде избран отново Арабаджиев. И в двете предложения се предлага месечното възнаграждение да бъде в размер на две минимални работни заплати.

     „Общински пазари – Ловеч” е еднолично акционерно дружество с едноличен собственик на капитала община Ловеч. Договори за управление кметът на общината е сключил с Иван Арабаджиев в изпълнение на решение на общинския съвет от 24 януари 2012 г. – за избирането му за член на съвета на директорите, и с Елеонора Маринова и Васил Въчев – след решение на общинския съвет от юли 2014 г.

2 коментара

  1. Нали вече несте с ДПС господа Кумоняги—-или едно приказвате а друго вършите —пак ще ви го сложат но вие сте свикнали—-

  2. Политическо или експертно е това назначение за управлението на едно общинско търговско дружество? В информацията липсват мотиви за освобождаване, освен изтичане на срока на договора. По тази логика останалите двама члена на съвета на директорите е следвало да бъдат заменени, а не преизбрани. Изпълнявал ли е задълженията си Иван Арабаджиев или не ги е изпълнявал, за да бъде освободен – кмета не ни казва. Ето защо, предложението на кмета се явява едно политическо назначение за управлението на едно общинско търговско дружество. Нещо повече, за кметската кандидатура няма никаква информация, освен едно име, което не може да свържем нито с експертност нито с управленски опит необходим за едно такова назначение.
    За пореден път кмета доказва, че политическите назначения са водещи, а общината се е превърнала в политическа структура, а не в орган на местното самоуправление.

Comments are closed.