lovechobshtina103121Днес кметът Минчо Казанджиев подписа договора за закупуване на обещания апарат за МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, съобщават от Община Ловеч. След проведена процедура по Закона за обществените поръчки изпълнител на договора е „Тримед Медикал“ ООД – София, а предметът му – закупуване на съвместим нов видеоколоноскоп за доокомплектоване на ендоскопски видеопроцесор. Цената на договора е 28 860 лв с ДДС.

Апаратът ще бъде предоставен на Второ вътрешно отделение, където наличният видеоколоноскоп е въведен в експлоатация през 2009 г. и вече е технически неизправен. Годишно с подобен апарат се правят над 300 диагностични и високоспециализирани терапевтични колоноскопии.

За доставката, монтажа и въвеждането в експлоатация според подписания договор срокът е 30 дни от днес. Средствата за апарата са по капиталовата програма на община Ловеч.

Отделно преди дни общината спази и другото си обещание към ловешката болница – като трансфер са преведени на отделението на неонатология 6000 лв за довършителни ремонтни работи там.