Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова убедително спечели конкурса „Кмет на месеца“ за февруари на тема „Стожер на българщината“, провеждан от сайта   http://www.kmeta.bg.
Тя е безапелационен победител в раздела „Общини с население между 20 и 50 хиляди души“ с 46 %. На останалите позиции са кметове на Балчик, Панагюрище, Провадия и Свищов с двойно по-малко гласували.
Корнелия Маринова е бивш директор на ОУ „Васил Левски“ в Ловеч. Тя оглавяваше Общинския съвет в града, беше и депутат в 42-то Народно събрание и в 43-то Народно събрание, след което спечели изборите за кмет на Ловеч.
По повод класацията за „Стожер на българщината“ сайтът публикува обширно интервю с кмета на Ловеч под заглавие „Културата пази миналото, но работи и за бъдещето на града“. В него Корнелия Маринова изтъква:
„Културната политика е от първостепенно значение за удовлетворяване на определени обществени потребности и за създаване на интерес към живота в града, за мотивиране на хората за включване в тези събития, за привличане на повече гости. Смятам, че чрез реализацията на културната политика ние вървим към успешно развиване на културния туризъм в Ловеч. Сред приоритетите в областта на културата трябва да изтъкнем и подобряване на културната инфраструктура на територията на общината, създаване, обезпечаване и изпълнение на съдържателен културен календар на града на база на установените традиции, но и нови събития, които да са насочени към конкретна аудитория. Събитията трябва да са точно адресирани и да има възможност за избор според възрастта и интересите.“

6 коментара

  1. Подобни стожери успешно обезлюдяват не само Ловеч, но и страната. Наградата за празнословие и лицемерие е напълно заслужена. Поздравления, госпожо Маринова!

  2. „Културата пази миналото, но работи и за бъдещето на града“.
    Така е!
    Като няма кой от кметската администрация да работи за бъдещето на града и хората в общината,оставили са Културата да работи вместо тях!:

  3. Хората имат очи да видят и глави да мислят. Не подценявайте чак толкова ловчалии! Стожер била…

Comments are closed.