Двете ловешки бебета, ознаменували прехода към новата година, са Александър и Теодор, тъй като са родени съответно в края на 2017-а и в началото на 2018-а година.  Те бяха почетени от кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на 22 януари,  в първия работен ден след Бабинден (21 януари по стар стил).

Последно  бебе за 2017 г. е Александър Георгиев Георгиев, роден на 29 декември, а първото бебе за новата година е Теодор Тодоров Василев, роден на 2 януари.

Кметът се срещна в своя кабинет с двете семейства – Янита Тодорова и Георги Георгиев, както и Ана Дочева и Тодор Василев.

Бабата на малкия Теодор, който също присъстваше на срещата, почерпи всички с питка и мед, какъвто е обичаят за Бабинден.

От своя страна кметът Корнелия Маринова се обърна към гостите с думите:

„Вашето щастие е щастие и за нас в Общината. Пожелавам вашите деца да растат здрави и много щастливи Да имат онова бъдеще, какво сами си желаят, да избера онези професии, които най-харесват  и да живеят в един град,  който сега изграждаме за тях.“

Майките бяха изненадани с букет цветя и специални сертификати с имената на бебета, а бащите получиха по едно детско столче за хранене, за да могат да помагат в отглеждането на своите синове.

1 коментар

Comments are closed.