novogodishnanosht3112153Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посрещна Новата 2016 година заедно с гражданите на площад „Тодор Кирков“, като всички се насладиха на три часова празнична новогодишна програма, съобщи пресцентърът на общината.
„Основната ни задача като община е да създадем не просто по-добри, а отлични условията за просперираща местна икономика, съзвучна с националната и отговаряща на нашия потенциал. Необходимо е да се работи още много в тази посока и без вяра, че можем, няма да го постигнем“, изтъкна в поздравителното си слово кметът Маринова.

Присъстващите на площада посрещнаха с аплодисменти думите, „че любовта и честността сплотяват, а корупцията и подлостта разделят хората“.
novogodishnanosht3112152„Вярваме, че новата година ще е пълна с енергия, с предизвикателства и заслужени битки и успехи. Залогът е голям, не бива да пропиляваме енергията, която се е събрала досега. Предстои ни сериозна работа по изграждането на обществените правила от европейски тип, да направим една открита и прозрачна като управление община, удобна и служеща на гражданите“, подчерта още кметът Маринова.

На сцената в тържествения момент беше цялото ръководство на Община Ловеч – председателят на Общинския съвет Петър Цолов, зам.-кметовете Ивелина Радевска, Цветан Георгиев и Венцислав Христов. Веднага след обратното отброяване до новата година и тържествената заря всички се включиха в народното хора под звуците на Общински духов оркестър.

Въпреки студеното време, около минус 9 градуса, много млади хора и деца бяха дошли да посрещнат заедно и на открито новата 2016. В музикалната програма участваха Росица Кирилова, Ангел Ковачев от дуета „Ангел и Мойсей“, Владислав Славов и Иво Танев, който беше и водещ.

 

4 коментара

Comments are closed.