Много е важно партньорството с гражданите и затова изпратихме номинацията за вас в категорията „Активни граждани“ и ето, че наградата е факт. Това каза кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова на младежите и децата от “Център за работа с доброволци” с ръководител Албена Йончева, които са към Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ в Ловеч. Наградата „Активни граждани“ на НСОРП, придружена с грамота, се връчва за инициативата „Забавно лято“.

Както беше съобщено по-рано, новината за отличието стана факт по време на пленарната сесия на 2 октомври т.г. в комплекса „Албена“ в рамките на ХІІІ-ата Годишна среща на местните власти 2018 г.

На 19 октомври в тържествена обстановка кметът Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов предадоха наградата на доброволците.

„Ние отчитаме вашата изключителна активност, всеотдайност, това, че сте много позитивни, още повече, че сте подрастващи. Нашето разбиране за активност е човек да има полезни идеи и да ги реализира, да има принципи и да ги спазва. Без колебание направихме предложението и сме доволни, че Сдружението на общините оцени вашата дейност и ви връчи награда“, каза още Корнелия Маринова. На срещата присъстваха всички доброволци, родители и служители на библиотеката.

По време на церемонията бяха раздадени наградите и грамотите от конкурса „Какъв е цветът на лятото?“. Рисунките са изложени в детския отдел на библиотеката.