kmet110121Надвисналите клони на дърветата и прораслите храсти застрашават движението на автомобилите

 Със заповед от днес кметът Минчо Казанджиев назначи комисия, която да извърши оглед и да констатира необходимостта от изсичане на дървесна и храстова растителност, застрашаваща движението на МПС, по участъци от републиканската пътна мрежа на територията на общината.

Преди дни на около 200 метра преди разклона за с. Хлевене по пътя Ловеч – Троян по време на движение пред лека кола пада клон. Кметът се движил с автомобила си след пострадалата кола и веднага извикал на място представители на „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Ловеч, на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ и на общинската фирма „Еко“. Пострадалият автомобил е с лека повреда – паднала броня.

Най-застрашените участъци в общината са от Ловеч до с. Сливек, от Ловеч до разклона за с. Слатина и от Ловеч по посока Угърчин. Те ще бъдат приоритетно огледани от назначената комисия, неин председател е инж. Милен Русев, главен експерт „Защита при бедствия и безопасност на движението“ в общината. Протоколът с констатираното и предложението за почистване на обраслите участъци трябва да бъде предоставен на кмета за утвърждаване в срок до 13 юни.

Контролът по изпълнение на заповедта е възложен на зам.-кмета Младен Младенов, тя е издадена на основание Закона за местното самоуправление и местната администрация и Закона за пътищата.

5 коментара

  1. “Най-застрашените участъци в общината са от Ловеч до с. Сливек,” – човека иска да си огледа пътя до вилата дали е безопасен 🙂

  2. Погледнете колко е ремонтиран пътя в Чавдарци. Не мога да ви пратя снимки понеже кмета на Чавдарци ми забрани след като показах голяма дупка, която в момента пак става голяма понеже беше закърпена по прекалено бързата процедура.

  3. кой ще погледне пътя за с.Гостиня.там вече две коли не могат да се разминат.

Comments are closed.