Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова бе гост на храмовия празник на църквата “Успение Богодорично” в ловешкото село Къкрина, като връчи на местния кмет Иваничка  Станчева поздравителен адрес и знамето на Общината.

„Нека във всяко свое ежедневно дело да откриваме повод за гордост от нашия труд. Гордост от живите традиции и постижения, гордост от вярата ни, които са гаранция и надежда за добро бъдеще. Вярвам, че Вашата работа за развитие и благоденствие на селото ще получи заслужено признание от всички жители“, се казва в поздравителния адрес.

По традиция жителите на Къкрина се събират в храма на 15 август, за да отбележат православния празник Успение Богородично. И тази година отец Любомир Казашки отслужи празничната света литургия, а после освети специалния курбан. Местните жени бяха подготвили и маса с ритуални хлябове и пити, които са омесили и изпекли по повод празника.

Обявени бяха инициативите  на местното сдружение „Заедно за Къкрина”, което досега е спечелило няколко  проекта и работи усърдно за обновяване на селото. Сред идеите е  поставяне на паметна плоча на загиналите през войните, която ще бъде открита през септември. В кутия за дарения пък се събираха средства за ремонтни дейности по храма. Точно преди десет години селският храм е бил  възстановен частично и все още има какво да се прави.

Сред гости се намериха доста спомоществуватели, в инициативата се включи  и кметът Корнелия Маринова.

 

2 коментара

  1. Това, уважаеми дописнико, е знамето на Ловеч, а не на Общината, както е написано в информацията. На него е гербът на Ловеч с изображението на Покрит мост и люлякова клонка. Явно от съображения за пестеливост и за да не ходи с празни ръце на празника, К. Маринова всъщност “отбива номер” с този абсолютно безполезен и ненужен за селото “дар”. А фигуралната композиция “Кметица, държаща символа на града на фона на софрата” е меко казано трагикомична, уви!! 🙁

  2. Я? Този път знамето не бе поднесено като хавлия на една страна, както направи в Йоглав! Абе добрата софра си е добра софра кметичке наша!

Comments are closed.