Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова се срещна днес, 10.03.2017 г. с новия директор на Технически колеж – Ловеч доц. д-р инж. Пенчо Пенчев, който от февруари пое ръководството на звено, което е в структурата на Технически университет –Габрово.

Срещата бе посветена на перспективите във взаимодействията на колежа с местната власт, като бяха набелязани бъдещи инициативи.

Доц. Пенчев информира, че предстоят няколко важни събития.

На 13 април т.г. ще има голям спортен празник в колежа.

На 25 април Ловеч ще бъде домакин на първото състезание по електротехника по проект на ПГЕХТ „Проф. Асен Златаров“ – Плевен, с ръководител Венелин Вътков. Ще участват отбори по трима души от сродни учебни учреждения от цялата страна.

За 26 май се предвижда научна сесия с участие на преподаватели и студенти. Сред важните проблеми са отношенията между местната власт, бизнеса и научната общност.

Техническият колеж в Ловеч досега е работил по редица събития съвместно с ОИЦ – Ловеч, който е към Община Ловеч, и това ще продължи, каза кметът Корнелия Маринова.

Предвижда се изграждането на три лаборатории със средства на ОП “Наука и образование за интелигентен растеж” 2014-2020.

Предстои среща между кмета на Ловеч и ректора на Техническия университет в Габрово проф. дтн инж. Райчо Иларионов. Неотдавна от своя страна проф. Райчо Иларионов е изразил своята пълна подкрепа на Техническия колеж и готов за съвместни инициативи, съобщи доц. Пенчо Пенчев. Целта е да се запознаят повече хора с възможностите за учение и обучение и за трудова реализация в региона.

Техническият колеж е в Ловеч създаден през 1989 г. и вече има своя утвърдена репутация. Тук студентите се обучават по специалностите автомобилно машиностроене, машиностроене, електротехника и компютърни системи и технологии.

1 коментар

Comments are closed.