Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова имаше среща с космонавта генерал Георги Иванов по време на награждаването на победителите от Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството” на 1 ноември в столичния Национален политехнически музей.

„Ето го и моят кмет, защото Ловеч е моят роден град“. С тези думи Георги Иванов представи Корнелия Маринова пред залата с отличените ученици от цялата страна, участници в конкурса на Фондация „Еврика“.

След тържеството кметът на Ловеч имаше разговор с ген. Георги Иванов и неговата съпруга Лидия за предстоящи изяви и планове за родния Ловеч. Винаги сте добре дошли в Ловеч и в общината, каза на семейството Корнелия Маринова.

Сред наградените имаше и представител от Ловеч. С диплом бе отличен ученикът Теодор Христов от ППМГ в Ловеч с ръководител Снежана Генова, като отличието бе връчено от ген. Георги Иванов.

Конкурсът „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството”, който приключи в Деня на будителите, се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. Патрон е първият български космонавт генерал Георги Иванов. През 2018 година в конкурса участваха 1295 ученици от 8 до 18 години с 1286 проекти в пет тематични направления.

Георги Иванов приветства участниците в тържеството и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците в тържеството поднесе акад. Кирил Боянов – председател на Съвета на Фондация „Еврика“.