Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе днес участие в следобедните събития от програмата „З0 години Еразъм“, които се провеждат в ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ в Ловеч.  Изявата бе посветена на 9 май – Ден на Европа, а до 12 май Езиковата гимназия е домакин на последната мобилност по проекта „Дебати и креативен театър.

Проектът е сред първите одобрени проектопредложения по Ключова дейност 2 по програма „Еразъм +“ и е съфинансиран от ЕК.

„Големият учен Алберт Айнщайн е казал:  Всеки е гений. Но ако оценяваш рибата по нейната способност да се катери по дърво, тя ще живее цял живот с убеждението, че е глупава. С тази мисъл искам да Ви пожелая  всеки да открие своята гениалност в процеса на обучението чрез различните профили в организациите. Да се чувстваме в свои води – сигурни и свободни.  Пожелавам успех на инициативата и приятни преживявания в Ловеч! Да станете негови приятели и пак да се върнете!“

Това пожела на участниците кметът Корнелия Маринова. Младите хора, които са гости на Ловеч четири дни, са от пет държави – Италия, Испания, Турция, Румъния и Словакия.

Следобедният панел започна с изпълнение  на химна на проекта, написан от участниците от Турция. Последваха различни презентация и театрални сценки, в които взеха участие български и чужди ученици.

3 коментара

  1. Лудост: да правиш едно и също нещо отново и отново, и да очакваш различни резултати.

  2. “Щастие е когато искаш това, което можеш, и можеш това, което искаш.”/Аркадий и Борис Стругацки/. Инак може и да си гений,но дали можеш да помогнеш на хората от своя град ?????????

  3. А защо не е припомнила и друга мисъл на Айнщайн, че образованието е това, което остава, когато забравим всичко, което сме научили в училище

Comments are closed.