Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова прие на 25 август сутринта международни делегации, в които влизаха Дмитрий Нестеров, първи заместник-председател на „Кадетското братство“ в Русия, както и Евгений Смушков, изпълнителен директор на „Кадетското дружество“ в Украйна. Гостите са в Ловеч по повод похода  “140 години памет- среща със 140 наследника на участници в епопеята“. Организатор от наша страна е Асоциация „Освобождение“ с представител Генчо Лазаров.

Дмитрий Нестеров запозна кмета на Ловеч с дейността на Суворовските училища в Русия, които са 27 на брой и имат традиции във военното и патриотичното възпитание. Той сподели възторга си от Ловеч и начина, по който тук се съхранява историческата памет. Обсъдени бяха възможностите за туризъм и по-тесни контакти с кадетите, които имат и богати художествени програми.

Евгений Смушков, който е присъствал на тържеството в парк „Стратеш“ на 22 август, изрази своето задоволство как е преминал празникът в Ловеч и колко важни сигнали са излъчени към младото поколение. От своя страна кметът Корнелия Маринова разказа подробно какви задачи си е поставило ръководството на общината през следващите години, включително реновацията на централната градска част.

В срещата взеха участие заместник-кметът Венцислав Христов, представители на руския фонд за социални и културни програми, както и от Асоциация „Освобождение“.