Кметът Корнелия Маринова връчи плакет – кристал с инкрустиран герб на Община Ловеч, на Христо Димитров – продуцентът, режисьорът, хореограф и танцьор в ансамбъл “Българе”.  Това стана на финала на празничния концерт-спектакъл “Осмото чудо”, който се състоя на 22 септември в салона на Драматичен театър – Ловеч. Изявата бе посветена на официалния празник – Ден на независимостта, като събра многобройна публика. Тя посрещна с бурни аплодисменти думите на кмета:

„Няма по-добър начин да отпразнуваме този празник от подобно тържество на българския фолклор, каквото видяхме тази вечер. Нашето послание е в този кристал – нека е прозрачно, нека да е силно, нека и искрящо бъдещето на България и на Ловеч“.

С продължителни ръкопляскания и викове „Браво“ публиката дълго време не искаше да се разделя с ансамбъла, който изнесе блестящ мултимедиен спектакъл, траещ  близо два часа и половина. „Осмото чудо” е спектакъл-метафора за неравноделните тактове в народната музика, но също и за България, видяна през очите на чужденците.

Това е  и превъзходен урок по история, музика, патриотизъм и танци, който възвисява и окриля.

2 коментара

Comments are closed.