Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова изрази своята изключителна благодарност към родителите на децата в ДГ „Зора“ и ДЯ „Шарено петле“ , към директорките на  ДГ „Мария Сиркова“, на ДЯ „Мечо Пух“, за усилията и помощта при преместването на оборудването на заведенията. Тези премествания се наложиха поради стартиращите ремонти в сградите, стана ясно от пресконференция в Община Ловеч на 26 септември.

„Преместването на оборудването бе извършено при добра организация и проявено разбиране. Тези родители в продължение на няколко месеца ще търпят известни неудобства поради започналите ремонти. Организиран е транспорт за извозване на децата, както и топли помещения преди превозването“, каза кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова е обходила вече всички групи – гостуващи и приемащи, и се е убедила, че е създадена а добрата организация.

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов, който също участва в пресконференцията, направи подробен анализ на това къде какви помещения се ремонтират и как са разпределени децата по групи. През зимните месеци за времето, докато се чакат автобусите, са взети специални мерки за децата, за да са на сухо и топло. $Наложително беше преместването на децата, за да може да се осигури простор за ремонтните дейности. Доказано и, че когато се работи в сгради без деца, ремонтът е по-бърз и по-качествен$, категоричен е Венцислав Христов.

Сроковете за ремонт на отделните сгради е различен – от два до девет месеца. За следващата учебна година със сигурност всички детски градини и ясли ще са готови, заяви зам.-кметът Христов.

1 коментар

  1. Нормално е да приветства понеже откакто ни анексираха от османския съюз на евроПейските комуНистически републики ангарията пак стана задължителна.

Comments are closed.