klubtradiciq2402141През тази година в програмата за честване Освобождението на България са заложени беседи в ловешките училища от клуб „Традиция“ – Ловеч.  Това ще се случи в навечерието на националния ни празник 3 март. Програмата е включена в Календара на културните събития в община Ловеч за 2014 г., приет с решение на общинския съвет.               

     Клубът е част от Национално дружество „Традиция“  – доброволна, непартийна патриотична организация, имаща за цел да популяризира и съхранява родолюбивите традиции за воински символи и ритуали, националните ценности, оръжието като родова памет, да организира и участва във възстановки на събития и битки от българската история.

     В беседите в ловешките училища членовете на ловешкия клуб „Традиция“ ще представят униформи на участници в българското опълчение по време на Руско-турската освободителна война, оръжия от този исторически период, книги и документални филми за събитията, интересни исторически факти, както и ще запознаят учениците с дейността на клуба. Първата беседа ще се проведе в Гимназията за чужди езици „Екзарх Йосиф I“ – утре от 12.30 ч. В сряда клуб „Традиция“ ще гостува на ОУ „Проф. Димитър Димов“ (13.30 ч.), в четвъртък – на ПМГ (13.30 ч.), и в петък – на СОУ „Св. Климент Охридски“ (11.50 ч.).

     Инициативата е още едно потвърждение за добрите взаимоотношения между община Ловеч и неправителствената организация.