wolf1402141Иво Райнов

Програмата за прожекциите

Винаги ми е готино, когато мога да пиша за хубави новини. В продължение на десет дни Ловеч ще има уникалния шанс да се докосне до истинско кино.  Между 12-ти и 21-ви февруари в нашия град ще бъдат осъществени  39 прожекции на 11 филма.  Повече от всички прожекции и филми, които Ловеч е видял за последните десет години. Това става възможно благодарение на проекта „Пътуващо кино“ по инициативата „Мобилно кино GLOBUL“.

За пръв път Ловеч ще има възможността да види най-касовите за момента филми. Показателно е, че ще бъдат представени 6 от заглавията, заемащи първите десет позиции в бокс-офис класацията на най-гледаните филми в България. Това са съвременната фантастика „Робокоп“ (първа позиция) със Самюел Джаксън и Гари Олдман, 3 D анимациите „Крадци на ядки“ (втора позиция),  LEGO (четвърта позиция) и „Джъстин и рицарите на честта“ (десета позиция),  митологичният екшън „Легендата за Херкулес“ (шеста позиция), новият шедьовър на Мартин Скорсезе и претендент за Оскар „Вълкът от Уолстрийт“ , в който зрителите ще видят превъплащение на Леонардо Ди Каприо.  Сред предложенията са още историческото приключение „Помпей“, фентъзи хитът на предходната година „Хобит: Пущинакът на Смог“, зрелищният екшън „47 ронини“ (с Киану Рийвз) и детското забавление „Замръзналото царство“. Само ден след българската премиера зрителят ще може да види новия комедиен филм на Ники Илиев „Живи легенди“ с поредната киноизява на Орлин Павлов.

Филмите ще бъдат показани с най-съвременна дигитална техника, а за пълното изживяване на ловешкия зрител много от тях ще бъдат представени в 3D формат – всички анимации и четири от игралните филми („Херкулес“, „Помпей“, „47 ронини“, „Хобит“).

Билетите за събитието ще бъдат повече от достъпни – между 5 и 7 лева, а прожекциите са планирани през различни часови пояси през деня, така че всеки да намери своето удобно време. Остава ловешкият зрител да оцени жеста на GLOBUL  и усилията на областния управител (предоставил залата на дом „Преслав“) и да осмисли с присъствието си прожекциите.