На 09 януари  около 19.00 часа полицаи от РУ Тетевен  са спрели за проверка л.а.”Мицубиши”, управляван от 35-годишен мъж от гр.София.  Между предните две седалки в подлакътника на превозното средство  е открито  найлоново пликче със съдържаща се в него зелена тревиста маса, с общо тегло около 3,18 гр. , която при направения полеви тест е реагирала на наркотично вещество канабис. По случая е образувано досъдебно производство, а водачът на превозното средство е задържан за срок от 24 часа.

На 09 януари за общодържавно издирване е обявен лек автомобил «Сузуки Витара», който е отнет на 08 януари в периода от 21.00 до 23.00 часа. Превозното средство е било паркирано пред блок 111 в ловешкия квартал «Червен бряг». По случая е образувано досъдебно производство. 

На 09.01.2018год. около 09.15ч. на ПП I-4, в района на местността „Варианта“,  л.а. «Опел Астра» управляван с несъобразена с атмосферните условия скорост от 35-годишен мъж от гр.София е загубил контрол над управлението и автомобилът се е преобърнал вдясно от пътното платно. В резултат на инцидента  с наранявания са две жени, на 43 и 33 години, които са откарани в болнично заведение без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство. 

В РУ Ябланица е образувано бързо производство след като при полицейска проверка 26-годишен мъж от с.Гложене е установен да управлява л.а. «Рено 19» без да притежава свидетелство за правоуправление и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.