Uchilishte1709131По повод първия учебен ден, 16 септември, екипът на Областния информационен център (ОИЦ)-Ловеч посети ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“, Ловеч, където се реализира проект „Хайде на училище“, финансиран с европейски средства в рамките на ОП „Развитие на човешките ресурси 2007-2013“.

Посещението е част от националната кампания „Първите седем години на България в Европейския съюз (ЕС)“, провеждаща се под патронажа на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова.

Uchilishte1709132С цел популяризиране на приноса на ЕС за периода 2007-2013 и въвеждане на информация за новия програмен период Управителят на Областния информационен център, Нели Митева, заедно с доброволката от Италия Беатриче Опо проведоха анкета сред учениците, които отговаряха на въпросите: „Достигнаха ли до Вас европейските средства?“ и „Знаете ли, че Вашето училище е получило средства от Европейските фондове? Всички анкетирани ученици отговориха положително на въпросите и пуснаха в кутията за отговори „Усмихнати личица“, подготвени предварително за инициативата от служителите в Центъра.

Експертите разказаха на децата повече за помощта, която Европейският съюз предоставя на България, за реализираните в страната и областта проекти. Проведена бе и викторина, в която учениците показаха знания за Европейския съюз, страните в него и присъединяването на България към съюза.