ekoaciq1210131Екоакцията посветена на Деня на българската община

Обявената в началото на август от кмета на Ловеч кампания „Да изчистим общината“ продължи вчера в парка „Стратеш” и на Деветашката пещера, информират за събитието от Община Ловеч. Това е третата екоакция от кампанията. Първата бе на 9 август пак на „Стратеш”, втората – на 23 август в Йоглав и Чавдарци.

Вчера служители на общинската администрация чистиха от пожълтели окапали листа и изсъхнали клони района около езерото на „Стратеш”. Други изградиха подстъпите към моста на Деветашката пещера, полагайки минералбетон. Този обект се реализира по проект по ПУДООС, според който Предприятието предоставя средствата за материалите, а изпълнението се прави с безвъзмезден труд на бенефициента (оekoaciq1210132бщината). Впоследствие там ще бъде изградена с бетон платформа за инвалиди.

Колички, гребла и метли бяха предоставени от общинската фирма „Еко”, а чували и ръкавици – от общината. Събраният отпадък бе извозен с камион на „Еко”.

Кампанията „Да изчистим общината” продължава в следващите седмици. Идеята е да бъде почистена от отпадъци всяка замърсена зона в града и населените места, както и да бъдат премахнати изсъхнала трева и дървесина, пожълтели листа и прораснали храсти и клони в зоните за отдих и туризъм и по общинската пътна мрежа. С настъпването на зимния сезон намеренията са да се чисти снегът там, където машините не могат да минат. Очакванията са за съвместни действия между общинската администрация и кварталните съвети в града и кметските и обществените съвети в селата, за да може повече хора да се включат в кампанията.

Вчерашната екоакция бе посветена на Деня на българската община 12 октомври.